ΓΔ: 1442.21 -2.00% Τζίρος: 115.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Γ. Στουρνάρας: Τεράστια η επιτυχία για το placement της Τρ. Πειραιώς

«Αυτό αντανακλά κυρίως την πορεία της ελληνικής οικονομίας, του τραπεζικού κλάδου αλλά και της ίδιας της Τράπεζας Πειραιώς», τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ.

Ως απόλυτα επιτυχημένη χαρακτηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας την ολοκλήρωση του placement της Τράπεζας Πειραιώς, τονίζοντας, παράλληλα, ότι αποτελεί αντανάκλαση της πολύ καλής πορείας τόσο της οικονομίας όσο και του τραπεζικού τομέα και φυσικά της ίδιας της Τράπεζας Πειραιώς

Όπως σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Στουρνάρας«Ολοκληρώθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία, η αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό αντανακλά κυρίως την πορεία της ελληνικής οικονομίας, του τραπεζικού κλάδου αλλά και της ίδιας της Τράπεζας Πειραιώς.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας και ειδικότερα στους κ.κ. Ηλία Ξηρουχάκη (Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΧΣ) και τους συνεργάτες του και Χρήστο Μεγάλου (Διευθύνοντα Σύμβουλο στην Τράπεζα Πειραιώς) και τους συνεργάτες του».  
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza thw Ellados, Stoyrnaras, Stournaras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Απαραίτητη η αύξηση της Τρ. Πειραιώς, αντιμετωπίζονται χρόνιες αδυναμίες

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τόνισε ότι είναι αναγκαία η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου, πέραν όλων των άλλων, να βελτιωθούν και τα μεγέθη της.
Stournaras, Trapeza Ellados, TtE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Απαιτούνται ακόμα πολλές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία

Ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε πως η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας πιστοποιεί την επιστροφή στην κανονικότητα για τη χώρα, υπογραμμίζοντας χρειάζονται ακόμα πολλά βήματα για φτάσει σε «Α» πιστοληπτική ικανότητα η Ελλάδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Εύρωστη η οικονομία με ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα

Όπως υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο διοικητής της ΤτΕ καταγράφεται με σημαντικό ρυθμό επαναπατρισμός κεφαλαίων από καταθέσεις που είχαν «βγει» στο εξωτερικό κατά τα χρόνια της κρίσης.
Trapeza tis Ellados, TTE, Central Bank of Greece, Giannis Stournaras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Οι τράπεζες μείωσαν κατά 90% τα «κόκκινα δάνεια»

Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε πως η κερδοφορία των τραπεζών επηρεάστηκε από την βελτίωση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού, σε συνδυασμό με την άνοδο των επιτοκίων και τη συγκράτηση του κόστους.
Giannis Stournaras, Trapeza tis Ellados, Bank of Greece, TtE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Έτος ορόσημο για τις ελληνικές τράπεζες το 2022

Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε πως ενώ οι προοπτικές για τις τράπεζες προδιαγράφονται θετικές, παραμένουν προκλήσεις, όπως η περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου.