ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Fysiko Aerio, Evropi, Eyropi, Europe, Natural Gas
Φωτο: Shutterstock

Φθηνότερο έως 64% το φυσικό αέριο σε σχέση με άλλα καύσιμα το 2023-24

Σωρευτικά κατά τη δεκαετία 2014-2024 μια πολυκατοικία που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο πλήρωσε για θέρμανση 18.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το πετρέλαιο και ένα διαμέρισμα με αυτονομία εξοικονόμησε 3.500 ευρώ.

Από 42 έως 64% φθηνότερο σε σχέση με τις ανταγωνιστικές πηγές ενέργειας ήταν το φυσικό αέριο κατά τη χειμερινή περίοδο 2023-2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, Γιάννης Μητρόπουλος.

Συγκεκριμένα για νοικοκυριά με κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου η εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν 45,5%, για νοικοκυριά με αυτονομία 49%, για ένα εστιατόριο (σε σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια) το ποσοστό έφθασε σε 64% και για ένα φούρνο (σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης) 42% .

Σωρευτικά κατά τη δεκαετία 2014-2024 μια πολυκατοικία που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο πλήρωσε για θέρμανση 18.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το πετρέλαιο και ένα διαμέρισμα με αυτονομία εξοικονόμησε 3.500 ευρώ.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του 2023 ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι η εταιρεία ήλθε πρώτη στις επιλογές των καταναλωτών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ και των Διαχειριστών Δικτύων Αερίου κατάφερε να αυξήσει την πελατειακή βάση κατά 34.722 συνδέσεις συνολικά σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό. Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, για το σύνολο της χρήσης του 2023 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε Euro584 εκατ. ενώ ανακοινώθηκαν καθαρά κέρδη Euro32 εκατ.

«Για ακόμα μια χρονιά αποδεικνύουμε έμπρακτα την προσήλωσή μας στο αξιακό τρίπτυχο: Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Σεβασμός στις ανάγκες του καταναλωτή. Από το 2017, χάρις την εμπιστοσύνη των πελατών καταγράφουμε διαρκώς θετικό πρόσημο τόσο στην ανάπτυξή μας τριπλασιάζοντας την πελατειακή μας βάση όσο και στα οικονομικά μας αποτελέσματα, προσφέροντας σημαντική αξία στην Μέτοχό μας. Συνεχίζουμε να είμαστε πιστοί στο όραμά μας για να κάνουμε κάθε επαφή των πελατών μας μια μοναδική εμπειρία, προσφέροντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικά προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους» ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Πώς οι ενεργειακές κρίσεις επηρέασαν την οικονομία

Σε ειδική μελέτη η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της τράπεζας εξετάζει πώς η Ελλάδα αντέδρασε στις ενεργειακές κρίσεις από το 1970 έως και σήμερα και στις συνέπειες που είχαν για πληθωρισμό αλλά και δημοσιονομικά μεγέθη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαμηλότερη 20% έναντι του πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του φυσικού αερίου

Στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί το πετρέλαιο θέρμανσης, με τις τιμές «μαύρου χρυσού» να καταγράφει έντονες διακυμάνσεις, ενώ η τιμή του φυσικού αερίου θα διαμορφωθεί στα 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Καλύπτουμε μεγάλο κομμάτι της επιβάρυνσης στους λογαριασμούς

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για την αύξηση του e-τζίρου στην εστίαση τον Δεκέμβριο, τα μέτρα στήριξης για τον κορονοϊό και την αύξηση τιμών σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο.