ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ, Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στόχος είναι η βιώσιμη διαχείριση των προορισμών

«Το υπουργείο Τουρισμού εργάζεται λοιπόν για τη χάραξη μιας πολιτικής που απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις αλλά και τις παγκόσμιες μεταβολές στην τουριστική δραστηριότητα» δήλωσε η κυρία Κεφαλογιάννη.

Τις πολιτικές που θα καθιερώσουν την Ελλάδα ως έναν προορισμό που θα διακρίνεται για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και τις ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη από το βήμα της 32ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ.

Αφού επεσήμανε ότι η Ελλάδα το 2023 μπήκε στη 10αδα των πλέον δημοφιλών προορισμών παγκοσμίως στάθηκε στις προκλήσεις που απαιτούν πολιτικές που θα διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις ώστε ο τουρισμός να συνεχίσει και στο μέλλον να αποφέρει οφέλη για την εθνική οικονομία αλλά και τις τοπικές κοινωνίες. «Το υπουργείο Τουρισμού εργάζεται λοιπόν για τη χάραξη μιας πολιτικής που απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις αλλά και τις παγκόσμιες μεταβολές στην τουριστική δραστηριότητα» δήλωσε συγκεκριμένα η κυρία Κεφαλογιάννη και στάθηκε στις δράσεις που δρομολογούνται.

Η κυρία υπουργός έδωσε έμφαση στην προώθηση των επενδύσεις σε υποδομές για ειδικές μορφές τουρισμού, οι οποίες, όπως ανέφερε, θα υποστηρίξουν το νέο κύκλο τουριστικής ανάπτυξης. «Κεντρικό στοιχείο αυτής της νέα προσέγγισης είναι η βιώσιμη διαχείριση των προορισμών. Με τη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων, στοχεύουμε σε μία ανάπτυξη που θα διασφαλίζει ότι τα οφέλη από τον τουρισμό κατανέμονται δίκαια και ανταποδοτικά», είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα έχει δρομολογηθεί η επικαιροποίηση του πλαισίου για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, με στόχο ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης στη διαχείριση και προώθηση των προορισμών μας.Στο μεταξύ προωθείται η απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν στην αδειοδότηση τουριστικών υποδομών, όπως κέντρα ιαματικού τουρισμού – θερμαλισμού, κέντρα θαλασσοθεραπείας, σύνθετα τουριστικά καταλύματα,και Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης.

Η κυρία Κεφαλογιάννη στάθηκε και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, που όπως είπε, εισάγεται πλαίσιο με ρυθμίσεις που αφορούν σε λειτουργικές προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής. Μία παρέμβαση που έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο. Ενός πλαισίου, το οποίο καθόρισε τη φορολογική αντιμετώπιση ακινήτων που χρησιμοποιούνται για βραχυχρόνιες μισθώσεις, και στοχεύει στην αποτροπή καταστάσεων αθέμιτου ανταγωνισμού στον κλάδο της φιλοξενίας, εξήγησε η κυρία υπουργός.

Την ίδια στιγμή έρχεται επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τις χρονομεριστικές μισθώσεις καταλυμάτων, καθώς και για το επάγγελμα του ξεναγού, ενώ στην τελική ευθεία είναι και ρυθμίσεις που θα συμβάλουν στη αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης γιατί πιστεύουμε βαθιά στην αξία του ανθρώπινου παράγοντα. Τέλος έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται δράσεις για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Ε.Ο.Τ., με στόχο την ακόμα πιο ποιοτική και με σύγχρονους επικοινωνιακά όρους πληροφόρηση των επισκεπτών μα καθώς και δράση που αποσκοπεί στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των μονάδων του υπουργείου Τουρισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η EasyJet θα μεταφέρει πάνω από 2,39 εκατ. επισκέπτες στην Ελλάδα το 2024

Η υπουργός Τουρισμού σε συνάντησή της με στελέχη της EasyJet παρέθεσε τους βασικούς άξονες, για έναν ισόρροπο και βιώσιμο ελληνικό τουρισμό και τη στρατηγική ανάπτυξης του τουρισμού σε διαφορετικούς προορισμούς.
Olga Kefalogianni, Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεφαλογιάννη: Να γίνει η Ελλάδα πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

«Μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και πολιτικών», υπογράμμισε η κ. Κεφαλογιάννη, «δημιουργούμε τις συνθήκες για μία νέα αρχή για τον ελληνικό τουρισμό, με στόχο τη βιωσιμότητα των προορισμών και του τουριστικού προϊόντος».
Olga Kefalogianni, Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεφαλογιάννη: Έμφαση σε αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για τον τουρισμό

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται με πόρους του ΤΤΑ συνολικού ύψους περίπου 387 εκατομμυρίων ευρώ και τα οποία διαρθρώνονται σε τέσσερις άξονες.