ΓΔ: 1419.25 -0.07% Τζίρος: 103.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά ακινήτων

Το χαμηλό επίπεδο των τιμών των ακινήτων στην Ελλάδα επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine τονίοζντας ότι η χώρα μας εμφανίζει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.

Η αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα δείχνει να έχει πάρει και πάλι τα πάνω της, με την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine να σημειώνει πως η ελληνική αγορά μπορεί να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες σε επενδυτές καθώς οι τιμές παραμένουν ακόμα χαμηλές σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται η εφημερίδα οι λόγοι της αυξημένης ζήτησης είναι πολλοί και διαφορετικοί. Μεταξύ άλλων η αγορά ακινήτων ωφελείται από την αύξηση του τουρισμού, τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, την εισαγωγή του κτηματολογίου αλλά και από την φιλικά διακείμενη στις επενδύσεις νέα κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Ελλάδα είναι αυτό το διάστημα ιδιαίτερα δημοφιλής. Παντού χτίζονται σπίτια και γίνονται επενδύσεις. Παρά ταύτα οι τιμές των εξοχικών παραμένουν φθηνές σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ενώ για τους κορυφαίους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς αναφέρει πως με εξαίρεση τα hotspot της Μυκόνου, της Σαντορίνης ή του Πόρτο Χέλι, οι τιμές για την αγορά ακινήτων είναι αισθητά χαμηλότερες από τις αντίστοιχες κορυφαίες τοποθεσίες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για παράδειγμα η αγορά ενός οικοπέδου πρώτης γραμμής στη Μαγιόρκα ξεκινάει από το ένα εκατομμύριο ενώ αντίστοιχα στην Ελλάδα οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 160.000 και 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine αυξημένη ζήτηση για ακίνητα και οικόπεδα καταγράφεται μεταξύ άλλων σε: Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πελοπόννησο, νότιες Κυκλάδες.

Για τα πιο «καυτά» τουριστικά μέρη της Ελλάδας, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως «Σαντορίνη και Μύκονος αναφέρονται πλέον στην ίδια κατηγορία με την Ίμπιζα. Πολύ δουλειά έχουν οι μεσίτες όμως πλέον και σε Κρήτη και Ρόδο. Αναδυόμενη αγορά είναι και η Κως, αν και οι πρόσφυγες λόγω της μικρής απόστασης του νησιού από την Τουρκία παίζουν το ρόλο τους. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι και η ελάχιστα γνωστή στη Γερμανία αθηναϊκή ριβιέρα, η οποία εξελίσσεται στην ελληνική Cote d' Azur».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διπλάσια κεφάλαια ξένων για αγορές ακινήτων στην Ελλάδα

Άλμα 94,6% στις εισροές ξένων κεφαλαίων για αγορές ακινήτων κατά το α' εξάμηνο του έτους, πιθανόν να αυξηθούν στα 2,5 δισ. ως το τέλος του έτους. Ποια ακίνητα προτιμούν οι επενδυτές, τι θα αλλάξει στο πρόγραμμα της «χρυσής» βίζα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τοις μετρητοίς οι αγορές ακινήτων στην Ελλάδα

Με μετρητά πραγματοποιούνται οι περισσότερες αγορές ακινήτων στην Ελλάδα με το 84,7% των αγοραπωλησιών να πραγματοποιείται με το σύνολο του ποσού να καταβάλλεται τοις μετρητοίς, χωρίς καμία συμμετοχή τραπεζικού φορέα.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεντρίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον η αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδας, Κ. Τζάρος σημείωσε πως το 2022 έπεσαν στην ελληνική κτηματαγορά 2 δισ. ευρώ, που ήταν περισσότερα κατά 68% συγκριτικά με το 2021.