ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ανακοινώνεται σήμερα η τρίτη δέσμη μέτρων στήριξης

Οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα εξειδικεύσουν τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Την τρίτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορoνοϊού, θα ανακοινώσουν σήμερα στις 10.30, από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς τη δυνατότητα προσέλευσης δημοσιογράφων, λόγω των μέτρων ανάσχεσης της διάδοσης του κορoνοϊού.

Οι τρεις υπουργοί θα αναλύσουν τις χθεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα επιπλέον μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που έχουν πέσει «θύματα» του κορονοϊού.

Με τα νέα μέτρα, το επίδομα των 800 ευρώ για την περίοδο 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου θα καταβληθεί και στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που υπολειτουργούν και εμφανίζουν πτώση του τζίρου αλλάκαι σε περίπου 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Πρόκειται για το στρώμα των εργαζομένων που έχει δεχτεί το μεγαλύτερο χτύπημα από τον κορονοιό και για τους οποίους θα υπάρχει πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών. Παράλληλα την ενίσχυση θα λάβουν και οι 41.00 εργαζόμενοι που απολύθηκαν ή οδηγήθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και τις 18 Μαρτίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

money, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μέτρα ύψους 80 εκατ. ευρώ για στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων

Σε ποιες επιχειρήσεις επεκτείνεται το μέτρο αναστολής εργασίας στο 100% των εργαζομένων από 14 Ιανουαρίου. «Παγώνει» η καταβολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που λήγουν στο τέλος Ιανουαρίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 9 μέτρα στήριξης για την περίοδο του μίνι lockdown

Αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους τεθούν σε αναστολή. Δυνατότητα αναστολής καταβολής ΦΠΑ, φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, δόσεων τραπεζικών δανείων. Σε τουλάχιστον 50% η υποχρεωτική τηλεργασία ανά την επικράτεια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από αύριο Δεύτερα τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», οι κανόνες 

Βασική παράμετρος είναι η κάλυψη από το κράτος μέρους (60%) απώλειας έως 50%, την οποία ενδεχομένως θα υποστούν στις καθαρές αποδοχές τους οι εργαζόμενοι με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 25 προτάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου προς τα υπουργεία

Με επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος προτείνει την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων ώστε να λυθούν προβλήματα σε φορολογικά, ασφαλιστικά, εργατικά και οικονομικά θέματα.