ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Α. Σαρρηγεωργίου: Οι ασφαλιστικές έχουν επενδύσει 14,5 δισ. ευρώ

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως ο ελληνικός ασφαλιστικός κλάδος βγήκε από την κρίση με ισχυρούς ισογολογισμούς.

Ο ελληνικός ασφαλιστικός κλάδος κατάφερε να βγει από την περίοδο της πολυετούς οικονομικής κρίσης με ισχυρούς ισολογισμούς και κεφάλαια, έχει προσαρμοστεί σε όλες τις ρυθμιστικές και κανονιστικές οδηγίες και έχει κατακτήσει την αξιοπιστία που απαιτείται ώστε να συμβάλει σε μια σειρά ουσιαστικών θεμάτων που απασχολούν το κράτος και τον πολίτη, ανέφερε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, σε συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών της ετήσιας διεθνούς συνάντησης του κλάδου που διοργανώνεται στην Ύδρα από την ΕΑΕΕ.

Ο κ.Σαρρηγεωργίου έδωσε μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση μιλάει με τον ασφαλιστικό κλάδο και υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων της επικαιρότητας όπως το συνταξιοδοτικό, το ζήτημα των φυσικών καταστροφών αλλά σε δεύτερη φάση και της υγείας. Το αυτονόητο, ο διάλογος με την πολιτεία, είναι το μεγάλο κέρδος μας επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρρηγεωργίου, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά η πολιτεία εκπροσωπήθηκε στο ετήσιο συνέδριο του ασφαλιστικού κλάδου με την παρουσία και ομιλία του υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιου για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Νότη Μηταράκη. Γεγονός που δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτείας για τα τρέχοντας ζητήματα του κλάδου που απασχολούν τους πολίτες.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου επανάλαβε την πάγια θέση της ΕΑΕΕ για την ανάγκη αύξησης του αριθμού των πολιτών που ασφαλίζονται στην χώρα μας, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα αποτελεί την πιο υποασφαλισμένη αγορά στην Ευρώπη με το μέσο κεφαλή ασφάλιστρο να είναι 368 ευρώ όταν στην Ευρώπη φθάνει τα 2.300. Η ΕΑΕΕ εντείνει τις δράσεις της για ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης του γενικού πληθυσμού με νέες ενημερωτικές εκστρατείες ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Σαρρηγεωργίου.

Αναφερόμενος στο τομέα των φυσικών καταστροφών είπε ότι έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με την πολιτεία για το τρόπο με το οποίο θα μπορούσε να συμβάλει ο ιδιωτικός ασφαλιστικός τομέας στο ζήτημα αυτό. Για τον τομέα της Υγείας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι αφορά κυρίως το γενικό πληθυσμό που θα πρέπει να ασφαλιστεί και τα χαμηλά εισοδηματικά νοικοκυριά που έχουν περισσότερο ανάγκη. Πρέπει να δοθούν ή να επανέλθουν κίνητρα προς τους πολίτες ώστε να ασφαλιστούν επισήμανε.

Για τον τομέα ασφάλισης αυτοκινήτων επισήμανε ότι το μέσο ασφάλιστρο το πρώτο εξάμηνο τους έτους σε σχέση με πέρυσι έχει υποχωρήσει, ενώ επισήμανε ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ασφαλισμένων αυτοκίνητων (6,4 εκατ. αυτοκίνητα με στοιχεία 31/8/2019).

Ανέφερε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος στην Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής με 14,5 δις ευρώ.

Εξέφρασε γενικότερα την αισιοδοξία του για την πορεία του ασφαλιστικού κλάδου, αναφέροντας ότι στόχος είναι να αναπτύσσεται σε ετήσια βάση με μεγαλύτερους ρυθμούς από ότι το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, κάτι που ήδη έχει επιτύχει (3,9% αύξηση τζίρου το 2019)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σκλαβενίτης: Ομαδική ασφάλεια ζωής και υγείας για τους εργαζομένους του

Μία ακόμα παροχή προσφέρουν στους 24.000 εργαζομένους τους οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης οι οποίες θα παρέχουν από την 1η Νοεμβρίου πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης ζωής και υγείας.
insurance_contract
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πιο υποασφαλισμένη χώρα της Ευρώπης παραμένει η Ελλάδα

Η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει η πιο υπασφαλισμένη αγορά στην Ευρώπη παρά το πολύ χαμηλό κατά κεφαλή ασφάλιστρο, σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ανοδική τροχιά η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα παρά την πανδημία

Το 2020 το ποσοστό συμμετοχής της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων επί του ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε ελαφρά και έφτασε στο 2,62% ενώ το ποσοστό επενδύσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων επί του ΑΕΠ έφτασε το 10,1% σημειώνοντας άνοδο.