ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Γ. Ζαββός: Δεν ισχύει ότι παγώνει το σχέδιο «Ηρακλής»

Μη ακριβές χαρακτήρισε ο υφ. Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, ότι το «σχέδιο Ηρακλής» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια «παγώνει» μέχρι το 2021, απαντώντας σε ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη.

Διέψευσε ο Γιώργος Ζαββός το «πάγωμα» του «σχεδίου Ηρακλής» μέχρι το 2021 απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη.

Ο υφυπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το συγκεκριμένο σχέδιο ως κορυφαία πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση των κόκκινων δανείων και πρόσθεσε πως «δεν είναι ακριβές ότι παγώνει το σχέδιο Ηρακλής έως το 2021».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ζαββός υπογράμμισε ότι: «επιλέξαμε τον Ηρακλή για να μην επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος» και επεσήμανε ότι το σχέδιο έχει την υποστήριξη όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα τόνισε πως «η λύση αυτή είναι η λιγότερο εποπτικά κοστοβόρα».

Ο Μιχάλης Κατρίνης, ρώτησε τον υφυπουργό πώς είναι δυνατόν να μεταφέρονται σε εταιρείες διαχείρισης και δάνεια τα οποία εξυπηρετούνται κανονικά.

Από την πλευρά του ο Γ. Ζαββός απάντησε πως υπάρχει η δυνατότητα στις τιτλοποιήσεις να μπαίνουν εξυπηρετούμενα δάνεια μαζί με τα μη εξυπηρετούμενα, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν μεταβιβάζονται τα δάνεια στους servicers αλλά γίνεται απλά η διαχείριση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ζαββός: Υπό έλεγχο η αύξηση «κόκκινων» δανείων λόγω της πανδημίας

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για την αύξηση των κόκκινων δανείων, λόγω της πανδημίας και όσα δημιουργηθούν, δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 4 ή 5 δισ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλμα στις ρυθμίσεις με Εξωδικαστικό, ξεπέρασαν τα 800 εκατ. τον Δεκέμβριο

Οι ρυθμισμένες οφειλές αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο στα 822 από 515,5 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο. Ο υπουργός Οικονομικών ζητά σκληρότερη δουλειά από τις εταιρείες και τις τράπεζες, ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι πολίτες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Καλαντώνης: Η σημασία του «Ηρακλή» στη διαχείριση κόκκινων δανείων

«Το Σχέδιο «Ηρακλής» σχεδιάστηκε με πρώτο μέλημα την ελαχιστοποίηση του κινδύνου να καταπέσουν οι εγγυήσεις», σημειώνει σε άρθρο του ο εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της doValue Greece