Φώτο: ΑΠΕ

Γ. Ζαββός: Δεν ισχύει ότι παγώνει το σχέδιο «Ηρακλής»

Μη ακριβές χαρακτήρισε ο υφ. Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, ότι το «σχέδιο Ηρακλής» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια «παγώνει» μέχρι το 2021, απαντώντας σε ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη.

Διέψευσε ο Γιώργος Ζαββός το «πάγωμα» του «σχεδίου Ηρακλής» μέχρι το 2021 απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη.

Ο υφυπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το συγκεκριμένο σχέδιο ως κορυφαία πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση των κόκκινων δανείων και πρόσθεσε πως «δεν είναι ακριβές ότι παγώνει το σχέδιο Ηρακλής έως το 2021».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ζαββός υπογράμμισε ότι: «επιλέξαμε τον Ηρακλή για να μην επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος» και επεσήμανε ότι το σχέδιο έχει την υποστήριξη όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα τόνισε πως «η λύση αυτή είναι η λιγότερο εποπτικά κοστοβόρα».

Ο Μιχάλης Κατρίνης, ρώτησε τον υφυπουργό πώς είναι δυνατόν να μεταφέρονται σε εταιρείες διαχείρισης και δάνεια τα οποία εξυπηρετούνται κανονικά.

Από την πλευρά του ο Γ. Ζαββός απάντησε πως υπάρχει η δυνατότητα στις τιτλοποιήσεις να μπαίνουν εξυπηρετούμενα δάνεια μαζί με τα μη εξυπηρετούμενα, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν μεταβιβάζονται τα δάνεια στους servicers αλλά γίνεται απλά η διαχείριση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ζαββός: Μεγαλύτερη διαφάνεια στις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων

Παρεμβάσεις για μεγαλύτερη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών που διαχειρίζονται τα «κόκκινα δάνεια» και κυρίως στις σχέσεις τους με τους δανειολήπτες, προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με «κούρεμα» χρέους 3 στις 4 ρυθμίσεις δανείων από funds

Ρυθμίσεις δανείων 1,2 δισ. ευρώ το β' εξάμηνο του 2019 από εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων και 3,2 δισ. ευρώ από τράπεζες. Αύξηση των προτάσεων ρύθμισης από τράπεζες με βάση το νόμο για την πρώτη κατοικία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πίεση από το υπ. Οικονομικών σε funds για «κουρέματα» δανείων

Τα funds έχουν περιθώρια να προτείνουν καλές ρυθμίσεις στους δανειολήπτες, σημειώνουν πηγές του υπ. Οικονομικών. Δάνεια άνω των 3 δισ. ευρώ μπήκαν σε ρύθμιση με απευθείας συνεννόηση με τις τράπεζες το β' εξάμηνο του 2019.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευνοϊκές ρυθμίσεις δανείων φέρνουν οι τιτλοποιήσεις

Είναι προς το συμφέρον των εταιρειών που θα αναλάβουν τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων να προσφέρουν στους δανειολήπτες καλές λύσεις, τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο» στο σχέδιο Ηρακλής από κυβέρνηση και τραπεζίτες

Το απόγευμα η τελική σύσκεψη στο υπ. Οικονομικών για να οριστικοποιηθεί το προσχέδιο νόμου για τις τιτλοποιήσεις δανείων με εγγυήσεων του Δημοσίου. Θα σταλεί σε Κομισιόν και ΕΚΤ, πριν κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση.