ΓΔ: 902.04 0.24% Τζίρος: 72.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Γ. Ζαββός: Δεν ισχύει ότι παγώνει το σχέδιο «Ηρακλής»

Μη ακριβές χαρακτήρισε ο υφ. Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, ότι το «σχέδιο Ηρακλής» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια «παγώνει» μέχρι το 2021, απαντώντας σε ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη.

Διέψευσε ο Γιώργος Ζαββός το «πάγωμα» του «σχεδίου Ηρακλής» μέχρι το 2021 απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη.

Ο υφυπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το συγκεκριμένο σχέδιο ως κορυφαία πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση των κόκκινων δανείων και πρόσθεσε πως «δεν είναι ακριβές ότι παγώνει το σχέδιο Ηρακλής έως το 2021».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ζαββός υπογράμμισε ότι: «επιλέξαμε τον Ηρακλή για να μην επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος» και επεσήμανε ότι το σχέδιο έχει την υποστήριξη όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα τόνισε πως «η λύση αυτή είναι η λιγότερο εποπτικά κοστοβόρα».

Ο Μιχάλης Κατρίνης, ρώτησε τον υφυπουργό πώς είναι δυνατόν να μεταφέρονται σε εταιρείες διαχείρισης και δάνεια τα οποία εξυπηρετούνται κανονικά.

Από την πλευρά του ο Γ. Ζαββός απάντησε πως υπάρχει η δυνατότητα στις τιτλοποιήσεις να μπαίνουν εξυπηρετούμενα δάνεια μαζί με τα μη εξυπηρετούμενα, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν μεταβιβάζονται τα δάνεια στους servicers αλλά γίνεται απλά η διαχείριση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ζαββός: Τι σημαίνει για τις τράπεζες και την οικονομία το σχέδιο Ηρακλής

Την σημαντική πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί για την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών. Τα επόμενα βήματα για την επέκταση του σχεδίου Ηρακλής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαλαγάκη: Πως φτάσαμε στη δραστική μείωση των «κόκκινων» δανείων

Η γενική γραμματέας της Ένωσης Τραπεζών τόνισε ότι κατά την έναρξη της επιδημιολογικής κρίσης υπήρχε θεσμική ετοιμότητα, κυρίως χάρις στις πολλές προσπάθειες των τραπεζών, αλλά και λόγω της καθοριστικής συμβολής των προγραμμάτων «ΗΡΑΚΛΗΣ».
Zavvos, ypourgeio oikonomikon, vouli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζαββός: Στόχος ο μονοψήφιος αριθμός κόκκινων δανείων στο τέλος του 2022

«Στο πλαίσιο αυτό της τραπεζικής ενίσχυσης, κινούνται και οι διατάξεις του σχεδίου νόμου για το ΤΧΣ, καθώς ενισχύουν την ικανότητα των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων», ανέφερε ο κ. Ζαββός.