ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Γ. Ζαββός: Δεν ισχύει ότι παγώνει το σχέδιο «Ηρακλής»

Μη ακριβές χαρακτήρισε ο υφ. Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, ότι το «σχέδιο Ηρακλής» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια «παγώνει» μέχρι το 2021, απαντώντας σε ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη.

Διέψευσε ο Γιώργος Ζαββός το «πάγωμα» του «σχεδίου Ηρακλής» μέχρι το 2021 απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη.

Ο υφυπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το συγκεκριμένο σχέδιο ως κορυφαία πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση των κόκκινων δανείων και πρόσθεσε πως «δεν είναι ακριβές ότι παγώνει το σχέδιο Ηρακλής έως το 2021».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ζαββός υπογράμμισε ότι: «επιλέξαμε τον Ηρακλή για να μην επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος» και επεσήμανε ότι το σχέδιο έχει την υποστήριξη όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα τόνισε πως «η λύση αυτή είναι η λιγότερο εποπτικά κοστοβόρα».

Ο Μιχάλης Κατρίνης, ρώτησε τον υφυπουργό πώς είναι δυνατόν να μεταφέρονται σε εταιρείες διαχείρισης και δάνεια τα οποία εξυπηρετούνται κανονικά.

Από την πλευρά του ο Γ. Ζαββός απάντησε πως υπάρχει η δυνατότητα στις τιτλοποιήσεις να μπαίνουν εξυπηρετούμενα δάνεια μαζί με τα μη εξυπηρετούμενα, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν μεταβιβάζονται τα δάνεια στους servicers αλλά γίνεται απλά η διαχείριση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ζαββός: Υπό έλεγχο η αύξηση «κόκκινων» δανείων λόγω της πανδημίας

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για την αύξηση των κόκκινων δανείων, λόγω της πανδημίας και όσα δημιουργηθούν, δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 4 ή 5 δισ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαγραφές δανείων μέχρι 78% από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων

Ξεπερνά τα 32 δισ. το ποσό των δανείων που έχουν ρυθμιστεί από τον Ιούλιο 2019 έως τον Σεπτέμβριο 2021. Αναδιαρθρώσεις με μεγάλη μείωση δόσης και μερική διαγραφή δανείου επιλέγουν οι εταιρείες διαχείρισης.
Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Μεγάλη η συμβολή του «Σχεδίου Ηρακλής» στη μείωση των NPLs

Σε δήλωσή του ο υπ. Οικονομικών τονίζει, μεταξύ, άλλων ότι η σημαντική μείωση των κόκκινων δανείων ενισχύει τη σταθερότητα των τραπεζών αλλά και αυξάνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζαββός: Στόχος η άντληση κεφαλαίων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Ο «Ηρακλής» ξανακάνει επενδύσιμες τις ελληνικές τράπεζες, καθώς μπορούν να απευθύνονται εκ νέου στις διεθνείς αγορές για την άντληση κεφαλαίων ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.