Φώτο: ΑΠΕ

Εξετάζεται περιορισμός ωραρίου στα νυχτερινά κέντρα

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε οτι με την πρώτη παράβαση των νέων περιοριστικών μέτρων θα κλείνει η επιχείρηση για 15 ημέρες. Συνεχίζονται οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια.

Να υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση και σε νυχτερινά μαγαζιά σκέφτεται η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης που σημείωσε οτι «υπάρχει ενδεχόμενο περιορισμού στη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως να κλείνουν νωρίτερα».

Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως μπορεί να υπάρξουν τοπικές παρεμβάσεις και lockdown χωρίς το μέτρο αυτό να είναι οριζόντιο. «Δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα έχουμε έξαρση, αλλά είναι ελεγχόμενο αν τηρήσουμε τους κανόνες και κρατάμε τις αποστάσεις» ανέφερε και υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν είχε εφησυχασμό σε κανένα σημείο, είναι μια δυναμικά μεταβαλλόμενη κατάσταση… Κάποιοι ξέχασαν ότι ο αόρατος εχθρός δεν έχει φύγει, πρέπει να θυμόμαστε την ατομική ευθύνη που μας έκανε παράδειγμα προς μίμηση». 

Ήδη τα πρώτα περιοριστικά μέτρα έχουν αρχίσει να ισχύουν από σήμερα, καθώς όπως τόνισε ο κ. Παπαθανάσης «κατ’ ουσίαν από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου για τους όρθιους, δεν μπορεί να υπάρχουν όρθιοι πουθενά ενώ και για καθημένους υπάρχουν κανόνες αποστάσεις μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων και πυκνότητας εντός του χώρου». Προειδοποίησε παράλληλα πως «με την πρώτη παράβαση θα κλείσουμε την επιχείρηση για 15 μέρες, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να προσέχουν γιατί το να κλείνουν καταστήματα μέσα στον Αύγουστο θα σημάνει καταστροφή»

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε πως στην αγορά υπάρχει επάρκεια τόσο σε αντισηπτικά όσο και μάσκες, τονίζοντας πως οι έλεγχοι συνεχίζονται. «Ελέγχουμε για αισχροκέρδεια σε σχέση με το προ COVID διάστημα, αυτός είναι ο ορισμός της κυβέρνηση γιατί δεν υπήρχε στο δίκαιο μας η έννοια της. Ελέγχουμε πρωτίστως για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης», σημειώνοντας οτι «στο ξεκίνημα δεν είχαμε ούτε μία μάσκα παραγωγή, σήμερα έχουμε εκατομμύρια μάσκες παραγωγή, τουλάχιστον 40% με 50% παράγονται στην Ελλάδα. Στα αντισηπτικά κάνουμε εξαγωγές στην Ευρώπη. Στο ekatanalotis.gov.gr μπορείτε να δείτε τιμές μασκών από πολλά σημεία πώλησης». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλείει ο Μητσοτάκης νέο lockdown, εξετάζονται μέτρα στην εστίαση

Την επαναφορά περιοριστικών μέτρων όπως την αποστολή μηνύματος και τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των νυχτερινών μαγαζιών σκέφτεται η κυβέρνηση για να μην κινδυνεύσει η οικονομία με δεύτερο lockdown.