Φώτο: Shutterstock

Κλ. Ρέγκλινγκ: Να προχωρήσει άμεσα η μείωση των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα το σχέδιο Ηρακλής καθώς τα κόκκινα δάνεια αποτελούν το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Την άποψη ότι η διαδικασία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο σχετικά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το σχέδιο «Ηρακλής» της ελληνικής κυβέρνησης.

«Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας καθώς το ποσοστό τους είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη», σημείωσε ο Κ. Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι παρ' όλο που υπάρχει μια μείωση που αποτελεί πρόοδο, το σημείο εκκίνησης ήταν πολύ υψηλό. Ως εκ τούτου, ανέφερε ότι είναι καλό που η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για τη μείωσή τους, ενώ γνωστοποίησε ότι το εν λόγω ζήτημα, μεταξύ άλλων, θα συζητήσει με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα σε συνάντησή τους αργότερα σήμερα στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

«Είναι σημαντικό αυτή η διαδικασία να συνεχιστεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα έτσι ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παίξουν και πάλι το ρόλο που παίζουν σε κάθε υγιή οικονομία, παρέχοντας δάνεια», κατέληξε ο Κ. Ρέγκλινγκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Enria
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενρία: Σε ποια περίπτωση θα εξετάσει η ΕΚΤ τη λύση της bad bank

Τα κεφάλαια των τραπεζών είναι αρκετά, εάν δεν υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας, δηλώνει ο επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ. Προς παράταση της απαγόρευσης διανομής μερισμάτων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλαντώνης: Νέα «κόκκινα» δάνεια 7-8 δισ. ευρώ θα φέρει ο κορονοϊός

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas, Γεώργιος Γεωργακόπουλος, αναφερόμενος στο νέο πτωχευτικό κώδικα υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθούν οι κωλυσιεργίες που σημειώθηκαν στο Νόμο Κατσέλη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρση των εμποδίων για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων ζητεί η ΤτΕ

Η αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για ανόρθωση της οικονομίας, υπογραμμίζεται στην Ετήσια Έκθεση. Απαραίτητη η πλαισίωση του «Ηρακλή» με πρόσθετες λύσεις.