ΓΔ: 798.11 -2.39% Τζίρος: 59.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Με αυστηρά προληπτικά μέτρα η επιστροφή των εργαζομένων από τις θερινές διακοπές

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Εφταήμερη τηλεργασία και υποχρεωτικά τεστ περιλαμβάνουν τα μέτρα για τους εργαζομένους τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων που επιστρέφουν στην εργασία τους. Ποιες συναλλαγές δεν διενεργούνται στα τραπεζικά καταστήματα.

Εφταήμερη καραντίνα, με εργασία από το σπίτι, και τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού περιλαμβάνουν τα μέτρα που έχουν ενεργοποιήσει τράπεζες και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις για όλους τους εργαζόμενους που επιστρέφουν από τις θερινές διακοπές και αναλαμβάνουν καθήκοντα.

Ακολουθώντας τα σχετικά πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), οι τράπεζες προχωρούν σε τεστ ανίχνευσης covid 19 σε όλους τους εργαζομένους που πρέπει να επιστρέψουν στο δίκτυο ενώ σε ότι αφορά τους εργαζομένους στις κεντρικές υπηρεσίες προβλέπεται υποχρεωτική τηλεργασία από το σπίτι για 7 ημέρες πριν επιστρέψουν στα γραφεία τους.

Αντίστοιχα αυξημένα μέτρα προστασίας ισχύουν σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας όπως ο ΟΤΕ, μεγάλες βιομηχανίας κ.α.

Υποχρεωτικά τεστ ανίχνευσης της πανδημίας πραγματοποιούνται σε όλους τους εργαζόμενους τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων που είχαν βρεθεί σε περιοχές της χώρας που χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Με ακόμα μεγαλύτερη αυστηρότητα  θα εφαρμόζονται από σήμερα τα μέτρα κατά του κορονοϊού στις τράπεζες τόσο σε ότι αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων όσο και τον πελατών των τραπεζών καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές ολοκληρώνονται για τους περισσότερους και σταδιακά επιστρέφουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Έτσι μεγάλο βάρος δίνεται στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων, στην είσοδο περιορισμένου αριθμού πελατών στα καταστήματα ενώ για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έχει προχωρήσει στην απαγόρευση ορισμένων συναλλαγών που διενεργούνται μέσω καταστήματος. 

Σημειώνεται ότι χθες σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ με 284 νέα κρούσματα, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει σημειωθεί από το ξέσπασμα της πανδημίας ενώ έντονη είναι η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες λόγω της επιστροφής στις πόλεις μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε και στην Αττική με 141 νέα κρούσματα.

Σύγχυση επικρατεί και σε ότι αφορά την λειτουργία των σχολείων με την κυβέρνηση να μην έχει αποφασίσει ακόμα οριστικά πότε θα ξεκινήσει η νέα σχολική σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί συστήνουν την μετάθεση του ανοίγματος των σχολείων για τις 14 Σεπτεμβρίου χωρίς ακόμα η κυβέρνηση ωστόσο να έχει μεταβάλει την αρχική απόφασή της για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου. Οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι καλύτερο να μετατεθεί το άνοιγμα των σχολείων ώστε να δούμε την εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες ημέρες.

Ποιες συναλλαγές διενεργούνται στα καταστήματα

Η ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων Covid 19 που ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούλιο και η οποία οδήγησε στην νομοθετική καθιέρωση της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας από εργαζόμενους και καταναλωτές, καθώς επίσης και στη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων, οδήγησε την Ελληνική Ένωση Τραπεζών στην απόφαση του περιορισμού των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία.

Έτσι πλέον από τις αρχές Αυγούστου δεν είναι δυνατές μέσω καταστήματος οι ακόλουθες συναλλαγές:

  • Αναλήψεις μετρητών έως €400. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  • Καταθέσεις μετρητών έως €1.000. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tilergasia-ergasia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνιμη αξιοποίηση της τηλεργασίας θέλουν 6 στους 10 Έλληνες εργοδότες

Οι περισσότεροι εργοδότες δηλώνουν ότι θα χρησιμοποιήσουν ένα μείγμα τηλεργασίας και φυσικής παρουσίας στους χώρους εργασίας. Θα παροτρύνουν επίσης να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοί τους.
remote work-tilergasia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις η ψυχική υγεία των εργαζομένων

Σύμφωνα με την έρευνα της Adecco, αν και η πανδημία έχει επηρεάσει την ευημερία των εργαζομένων, η ψυχολογική πίεση ήταν έντονη από πριν. Αντιμέτωπες με την εργασιακή εξουθένωση οι νεότερες γενιές.