ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Δεν σκέφτεται η κυβέρνηση την διεύρυνση του ωραρίου για την εστίαση

Ο γγ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή σημείωσε πως αναλύονται τα δεδομένα και μέχρι τώρα μόνο τεχνικές ρυθμίσεις για τα εστιατόρια σχεδιάζονται.

Δεν δείχνει να βρίσκεται λύση στα προβλήματα της εστίασης, καθώς τεχνικές βελτιώσεις για τη λειτουργικά των εστιατορίων και όχι διεύρυνση του ωραρίου για τα μπαρ διερευνά η κυβέρνηση, όπως σημείωσε σε συνέντευξή του, σήμερα στην ΕΡΤ1, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης αναφερόμενος στη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης τόνισε ότι «για κανέναν δεν είναι ευχάριστα τα μέτρα που περιορίζουν τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων, αλλά αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και ευθύνη της πολιτείας η διασφάλιση της δημόσιας υγείας» και πρόσθεσε πως «αναλύουμε τα δεδομένα, ενημερώνουμε την Επιτροπή Υγείας για τον Covid-19 και αναλόγως προσαρμόζουμε τα μέτρα». Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν συζητείται η διεύρυνση του ωραρίου στα μπαρ, αλλά μόνο τυχόν τεχνικές ρυθμίσεις για τα εστιατόρια.

Σχολιάζοντας τη διοργάνωση συνδικαλιστικών εκδηλώσεων ενόψει των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο, την ώρα που θέτουμε περιορισμούς στις επιχειρήσεις και τους πολίτες κάποιοι να αποτελούν πηγή μετάδοσης του κορονοϊού».

Όπως υπογράμμισε, ο ελεγκτικός μηχανισμός (Αστυνομία, - Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς, Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Λιμενικό Σώμα και Δημοτική Αστυνομία) από την 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα έχει διεξάγει 255.000 ελέγχους, κι έχει διαπιστώσει 23.000 παραβάσεις, επιβάλλοντας 4,7 εκατ. ευρώ πρόστιμα ενώ έχουν επιβληθεί 4000 μέρες αναστολής λειτουργία για παράβαση των κανόνων αντιμετώπισης της μετάδοσης του Covid-19 και 333 ημέρες για παράβαση ωραρίου λειτουργίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Carpo Abu Dhabi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tο success story της ελληνικής Carpo που πήγε από την Κυψέλη στο Άμπου Ντάμπι

Από ένα μικρό κατάστημα ξηρών καρπών στην Κυψέλη το 1991 η Carpo έγινε διεθνές brand γεύσης, ποιότητας και φιλοξενίας φθάνοντας έως τη Μ. Ανατολή. Τα σχέδια επέκτασης σε Κουβέιτ, Κατάρ, Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία.
STOA AGORA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα εποχή για τη Στοά Αρσακείου και αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας

Με επένδυση 20 εκατ. ευρώ, η Legendary Food δίνει νέα πνοή στη Στοά Αρσακείου, δημιουργώντας έναν πολυχώρο φιλοδοξώντας να συνδέσει πολιτισμό, γεύση και εμπορική δραστηριότητα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.