Φωτο: ΑΠΕ

Παρατείνεται έως 31/12 η δυνατότητα προσφυγής στην εξ αποστάσεως εργασία

Σύμφωνα με ΚΥΑ των υπ. Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας κατοχυρώνεται η παράταση με δεδομένα και τα νέα τοπικά περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Την παράταση της δυνατότητας προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, παρατείνεται, μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020, η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την περίπτωση α) της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α' 55), ως κυρώθηκε και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από αύριο Δεύτερα τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», οι κανόνες 

Βασική παράμετρος είναι η κάλυψη από το κράτος μέρους (60%) απώλειας έως 50%, την οποία ενδεχομένως θα υποστούν στις καθαρές αποδοχές τους οι εργαζόμενοι με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 25 προτάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου προς τα υπουργεία

Με επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος προτείνει την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων ώστε να λυθούν προβλήματα σε φορολογικά, ασφαλιστικά, εργατικά και οικονομικά θέματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς υποβάλλουν ΑΠΔ εταιρείες με εργαζόμενους σε αναστολή - Τι θα ισχύσει

Τους όρους βάσει των οποίων θα υποβάλλονται οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) από επιχειρήσεις που έχουν θέσει εργαζόμενους σε αναστολή καθορίζει νέα κοινή υπουργική απόφαση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή των 600 ευρώ στους επιστήμονες

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που επιτρέπει σε όλους τους εν δυνάμει δικαιούχους επιστήμονες, ακόμη και σε όσους δεν είχαν κάνει αιτήσεις για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, να λάβουν την ενίσχυση των 600 ευρώ.