ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Ζαββός: Όλα ανοικτά για παράταση του σχεδίου «Ηρακλής»

«Θα μελετήσουμε με προσοχή την πρόταση της ΤτΕ για bad bank όταν την λάβουμε», δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών.

Τη θετική συμβολή του προγράμματος «Ηρακλής» στο να «καθαρίσουν» οι ισολογισμοί των ελληνικών τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. 

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, αναφορικά με το σχέδιο για τη δημιουργία bad bank, το οποίο αναμένεται ότι η ΤτΕ θα καταθέσει στην κυβέρνηση ο κ. Ζαββός τόνισε ότι οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες δεν έχουν λάβει ακόμη τη συνολική πρόταση και όταν αυτό γίνει θα τη μελετήσουν με τη δέουσα προσοχή. 

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Ηρακλής» προσέθεσε ότι πετυχαίνει τους στόχους του, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασής του εάν υπάρξει δημιουργία νέων κόκκινων δανείων.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οίκοι αξιολόγησης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην προοπτική των τραπεζών

Οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών εκτιμούν ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα έχει γυρίζει σελίδα και είναι σε θέση να κοιτάζει το μέλλον και να στρέφει τις προσπάθειές του στην ανάπτυξη και όχι πια στην επιβίωση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ζαββός: Τι σημαίνει για τις τράπεζες και την οικονομία το σχέδιο Ηρακλής

Την σημαντική πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί για την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών. Τα επόμενα βήματα για την επέκταση του σχεδίου Ηρακλής.