Φωτο: ΑΠΕ

Ζαββός: Όλα ανοικτά για παράταση του σχεδίου «Ηρακλής»

«Θα μελετήσουμε με προσοχή την πρόταση της ΤτΕ για bad bank όταν την λάβουμε», δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών.

Τη θετική συμβολή του προγράμματος «Ηρακλής» στο να «καθαρίσουν» οι ισολογισμοί των ελληνικών τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. 

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, αναφορικά με το σχέδιο για τη δημιουργία bad bank, το οποίο αναμένεται ότι η ΤτΕ θα καταθέσει στην κυβέρνηση ο κ. Ζαββός τόνισε ότι οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες δεν έχουν λάβει ακόμη τη συνολική πρόταση και όταν αυτό γίνει θα τη μελετήσουν με τη δέουσα προσοχή. 

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Ηρακλής» προσέθεσε ότι πετυχαίνει τους στόχους του, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασής του εάν υπάρξει δημιουργία νέων κόκκινων δανείων.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνονται οι προθεσμίες διαβίβασης των στοιχείων των επιταγών στις τράπεζες

Με στόχο την διευκόλυνση των συναλλασσομένων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, επεκτείνεται κατά 3 ημέρες ο χρόνος διαβίβασης των στοιχείων των επιταγών στις τράπεζες.