ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:14:17 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Ζαββός: Όλα ανοικτά για παράταση του σχεδίου «Ηρακλής»

«Θα μελετήσουμε με προσοχή την πρόταση της ΤτΕ για bad bank όταν την λάβουμε», δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών.

Τη θετική συμβολή του προγράμματος «Ηρακλής» στο να «καθαρίσουν» οι ισολογισμοί των ελληνικών τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. 

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, αναφορικά με το σχέδιο για τη δημιουργία bad bank, το οποίο αναμένεται ότι η ΤτΕ θα καταθέσει στην κυβέρνηση ο κ. Ζαββός τόνισε ότι οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες δεν έχουν λάβει ακόμη τη συνολική πρόταση και όταν αυτό γίνει θα τη μελετήσουν με τη δέουσα προσοχή. 

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Ηρακλής» προσέθεσε ότι πετυχαίνει τους στόχους του, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασής του εάν υπάρξει δημιουργία νέων κόκκινων δανείων.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ζαββός: Τι σημαίνει για τις τράπεζες και την οικονομία το σχέδιο Ηρακλής

Την σημαντική πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί για την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών. Τα επόμενα βήματα για την επέκταση του σχεδίου Ηρακλής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση 18 μηνών στο σχέδιο «Ηρακλής», θα ενταχθούν δάνεια 30-32 δισ.

Η δεύτερη φάση του Σχεδίου Ηρακλής θα διαρκέσει από τον Απρίλιο του 2021 έως και τον Οκτώβριο του 2022. Το Δημόσιο θα προσφέρει εγγυήσεις 12 δισ. ευρώ. Πώς αξιοποίησαν οι τράπεζες τον πρώτο κύκλο του προγράμματος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύσημα της ΕΚΤ στον «ΗΡΑΚΛΗ» για τη μείωση των κόκκινων δανείων

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν πραγματοποιήσει αξιοσημείωτη πρόοδο στην αντιμετώπιση της «βαρείας κληρονομιάς των κόκκινων δανείων», σύμφωνα με την Ελίζαμπεθ Μακόλ, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.