Φώτο: Shutterstock

Επίδομα θέρμανσης και για φυσικό αέριο προωθεί η κυβέρνηση

Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις. «Πρεμιέρα» έκανε σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης, με 77 λεπτά το λίτρο.

Σε βελτιώσεις στο ισχύον καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για να καλύπτουν τις ανάγκες θέρμανσής τους κατά τη χειμερινή περίοδο.

Το σκεπτικό του μέτρου αυτού είναι ότι όλο και περισσότερα νοικοκυριά χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους τα οποία ανάλογα με τα εισοδήματά τους έχουν ανάγκη στήριξης. Ωστόσο, δεν αναμένεται να αλλάξουν τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια που προβλέπονται για την καταβολή του επιδόματος. 

Σημειώνεται πως το πετρέλαιο θέρμανσης έκανε σήμερα «πρεμιέρα» με την τιμή του να ξεκινά από τα 77 λεπτά το λίτρο, ωστόσο παρά τη χαμηλή (σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια) τιμή η ζήτηση αναμένεται να είναι περιορισμένη.

Η πλειονότητα των καταναλωτών αποθεματοποίησε πετρέλαιο θέρμανσης την περίοδο του Απριλίου - Μαΐου οπότε - λόγω της πανδημίας - οι διεθνείς και οι λιανικές τιμές του πετρελαίου βρίσκονταν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, ακόμη και στα 74 λεπτά το λίτρο. Πάντως, η μέση τιμή του καυσίμου κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου πέρυσι ήταν 1,04 ευρώ, που σημαίνει ότι εφέτος διαμορφώνεται σε επίπεδα 25% χαμηλότερα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, η τιμή του πετρελαίου κλιμακώνεται μέχρι 0,85 ευρώ, ανάλογα με τις συνθήκες και την περιοχή παράδοσης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 9 μέτρα στήριξης για την περίοδο του μίνι lockdown

Αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους τεθούν σε αναστολή. Δυνατότητα αναστολής καταβολής ΦΠΑ, φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, δόσεων τραπεζικών δανείων. Σε τουλάχιστον 50% η υποχρεωτική τηλεργασία ανά την επικράτεια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση έως 31 Δεκεμβρίου στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

Με στόχο την αποσυμφόρηση της επιχειρηματικής κοινότητας, μεταφέρεται με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Ζαββού η καταληκτική ημερομηνία για το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.