ΓΔ: 914.77 0.35% Τζίρος: 85.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Σταϊκούρας: Ισχυρή η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα 

Ο υπ. Οικονομικών τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να αυξάνει τα ταμειακά διαθέσιμα, σε μία δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια οικονομία. 

Την ικανοποίησή του για την πολύ καλή πορεία της έκδοσης του 15ετούς ομολόγου, το επιτόκιο του οποίου διαμορφώθηκε σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο, ενώ υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών, εξέφρασε ο υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με δήλωσή του. 

Ο κ. Σταϊκούρας, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι η πορεία της έκδοσης αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της, ενώ υπογραμμίζει ότι μέσω αυτής υπάρχει περαιτέρω ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων. 

Σύμφωνα με τον υπ. Οικονομικών «η Ελλάδα προχώρησε, σήμερα, σε έκδοση 15ετούς ομολόγου, με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο δανεισμού. Άντλησε, από τις αγορές, 2 δισ. ευρώ, με κόστος κάτω από το 1,2%. Όταν, στην έκδοση του Φεβρουαρίου, την πρώτη αντίστοιχης διάρκειας μετά από μία δεκαετία, προ κορονοϊού, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 1,9%.

Υπογραμμίζουμε, επίσης, την υψηλή ζήτηση και την εξαιρετική ποιότητα της σημερινής έκδοσης. Όλα αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στη διαχείριση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Συγχαίρω, για ακόμη μία φορά τον ΟΔΔΗΧ, για τη μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά του.

Η κυβέρνηση, με το οικονομικό επιτελείο της, αυξάνει τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, σε συνθήκες υψηλής αβεβαιότητας, λόγω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης και των γεωπολιτικών εντάσεων στην περιοχή μας.

Λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα για τη βήμα-βήμα βελτίωση της ισχύος της Πατρίδας μας. Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι οι δυσκολίες είναι πολλές και οι προκλήσεις μεγάλες. Είναι στο χέρι μας να τις υπερβούμε. Και θα τις ξεπεράσουμε, με πίστη στις δυνάμεις μας, με σχέδιο, με ρεαλισμό και σκληρή δουλειά».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Η έκδοση του 15ετούς ομολόγου ενισχύει την βιωσιμότητα του χρέους

Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ανέφερε πως η έκδοση του 15ετούς ομολόγου αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών προς την ελληνική οικονομία και ενισχύεται η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.