Φώτο: ΑΠΕ

Κομισιόν: Εγκρίθηκε στήριξη 7,7 εκατ. πολιτιστικών εταιρειών στην Αθήνα

Πρόγραμμα 7,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό τομέα του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορονoϊού, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Το μέτρο εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Η δημόσια υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ένας κατάλογος δαπανών που πραγματοποίησαν αυτές οι εταιρείες το 2019 θα ληφθεί ως σημείο αναφοράς για τον υπολογισμό του ποσού της ενίσχυσης ανά επιχείρηση, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 10.000 και 200.000 ευρώ. Σκοπός του μέτρου είναι να μετριάσει τις ξαφνικές ελλείψεις ρευστότητας που αντιμετωπίζουν oι εταιρείες λόγω των μέτρων που έπρεπε να επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και για τη διασφάλιση της συνέχειας της οικονομικής τους δραστηριότητας.

Το μέτρο θα βοηθήσει τις εταιρείες να οργανώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις που προωθούν τα πολιτιστικά αγαθά της πόλης των Αθηνών. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό μέτρο συνάδει με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Στα 50 δισ. ευρώ θα φτάσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας

Ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών σημείωσε πως η Ελλάδα μπορεί να βγει πιο κερδισμένη μετά την πρόταση της Κομισιόν για το πακέτο ύψους 750 δισ. ευρώ για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέρασε το τεστ των θεσμών η Ελλάδα, απελευθερώνονται 767 εκατ. ευρώ

Παρά τις αντίξοες συνθήκες η Ελλάδα εφαρμόζει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, τονίζει η Κομισιόν, ενώ σημειώνει ότι το χρέος παραμένει βιώσιμο και προειδοποιεί για τον κίνδυνο αύξησης «κόκκινων» δανείων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς ενισχύονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που έχουν πληγεί από την πανδημία

Οι εκταμιεύσεις θα αφορούν στις αποζημιώσεις για όσους έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, την επιστρεπτέα προκαταβολή, καθώς και την καταβολή του 1/2 της ζημίας των ιδιοκτητών ακινήτων από την υποχρεωτική μείωση των ακινήτων.