ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επ. Ανταγωνισμού: Πρόστιμα σε τεχνικές εταιρείες για εναρμονισμένη πρακτική

Οι συμπράττουσες επιχειρήσεις προέβησαν σε οριζόντια εναρμονισμένη πρακτική καρτελικού τύπου με αντικείμενο τον καθορισμό τιμών, τη νόθευση διαγωνισμών δια χειραγώγησης προσφορών, αναφέρει η Επιτροπή.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 461.819 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας για τον ανταγωνισμό επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε κατασκευαστικές εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό δημοπράτησης του έργου «5ο Λύκειο Λαμίας».

«Οι συμπράττουσες επιχειρήσεις προέβησαν σε οριζόντια εναρμονισμένη πρακτική καρτελικού τύπου με αντικείμενο τον καθορισμό τιμών, τη νόθευση διαγωνισμών δια χειραγώγησης προσφορών, κατά την έννοια των κείμενων διατάξεων, πρακτική η οποία, κατά πάγια νομολογία, έχει από τη φύση της, πρόδηλα περιοριστικό του ανταγωνισμού περιεχόμενο και συνιστά κατάφωρη παράβαση των διατάξεων του άρθρου 1 παρ. 1 του ν. 703/1977», αναφέρει η Επιτροπή.

Τα πρόστιμα ανά εταιρεία είναι:

Για την εταιρεία ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία Μελετών Κατασκευών Επιχειρήσεων 63.234 ευρώ.

Για την εταιρεία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ Ανώνυμος Τεχνική Οικοδομική Εργοληπτική Εμπορική και Ενεργειακή Εταιρεία (ΛΑΚΩΝ ΑΤΕ) 12.584 ευρώ

Για την εταιρεία ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ - Τεχνολογία 2020 Ανώνυμος Τεχνική Εμπορική Βιομηχανική Τουριστική Ναυτιλιακή Εταιρεία 9.517 ευρώ.

Για την εταιρεία ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ Ανώνυμος Τεχνική Εμπορική Ξενοδοχειακή Βιομηχανική Εταιρεία 7.077 ευρώ.

Για την εταιρεία Κατασκευαστική ΙΛΙΣΣΟΣ Ανώνυμος Τεχνική Εταιρεία 46.212 ευρώ.

Για την εταιρεία ΤΕΚΑΛ Ανώνυμη Τεχνική και Εμπορική Εταιρεία 22.556 ευρώ.

Για την εταιρεία ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία 57.657 ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Κανονιστική παρέμβαση στον κλάδο των κατασκευών

Εφόσον διαπιστωθεί η μη ύπαρξη συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στον υπό διερεύνηση κλάδο, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα δημοσιοποιήσει τις απόψεις της, μέσω δημόσιας διαβούλευσης εντός διαστήματος 90 ημερών από την κίνηση της διαδικασίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι υποθέσεις που θα εξεταστούν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού τον Μάρτιο

Οι συνεδριάσεις ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 11 Φεβρουαρίου, ωστόσο, λόγω των έκτακτων μέτρων για λόγους δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 8 - 23 Μαρτίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Διαπιστώθηκε ότι η Άργος δεν συμμορφώθηκε σε απόφαση

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή υπογραμμίζει μία σειρά υποδείξεων τις οποίες η εταιρεία έχει αγνοήσει και τονίζει ότι θα της επιβληθεί νέο πρόστιμο εάν διατηρήσει την ίδια τακτική.