ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Έγκριση της εξαγοράς Άκτωρ από Intrakat θα εξετάσει η Επ. Ανταγωνισμού

Σύμφωνα με την Εισήγηση που θα συζητηθεί την 1η Νοεμβρίου, τα ευρήματα που τέθηκαν υπόψη της Υπηρεσίας κατέδειξαν ότι η συγκέντρωση δεν θα περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού.

Ανάβει το «πράσινο φως» για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ από την Intrakat η Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς σύμφωνα με την εισήγηση της Ολομέλειας η κίνηση αυτή δεν πρόκειται να περιορίσει τον ανταγωνισμό στις αγορές που δραστηριοποιούνται οι δυο εταιρείες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2023, για να εξετάσει, κατ’ άρθρο 8 του ν. 3959/2011 και κατόπιν σχετικής Εισήγησης, την γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση η οποία αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της «ΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» από την «INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ».

Η INTRAKAT είναι ανώνυμη εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μητρική εταιρία του Ομίλου INTRAKAT. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς των κατασκευών δημόσιων και ιδιωτικών έργων, ανάπτυξης ακινήτων, τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, διαχείρισης αποβλήτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Η ΑΚΤΩΡ αποτελεί τον κατασκευαστικό βραχίονα του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Κύριο αντικείμενο δραστηριότητας της εταιρίας και των θυγατρικών της είναι η κατασκευή κτηριακών και βιομηχανικών έργων καθώς και έργων υποδομής, η παραγωγή αδρανών υλικών και η παροχή υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων και υποδομών.

Σύμφωνα με την Εισήγηση, τα ευρήματα που τέθηκαν υπόψη της Υπηρεσίας κατά τη διαδικασία της πλήρους διερεύνησης της συγκέντρωσης, κατέδειξαν ότι η συγκέντρωση δεν δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά κι ως εκ τούτου προτείνεται η έγκρισή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξάρχου: Πώς άλλαξε πλήρως η Intrakat, οι επόμενες κινήσεις ανάπτυξης

Ο κ. Εξάρχου σημείωσε ότι οι μέτοχοι της Intrakat ήρθαν για να μείνουν και να ολοκληρώσουν το όραμά για τη δημιουργία της ισχυρότερης, της μεγαλύτερης και της υγιέστερης τεχνικής εταιρείας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ, Ακτωρ και Intrakat αναλαμβάνουν την επέκταση της Λ. Κύμης

Το έργο ύψους 434 εκατ. ευρώ είχε σχεδιαστεί εδώ και δυο δεκαετίες αλλά έμενε μπλεγμένο με τις υπόλοιπες επεκτάσεις της Αττικής Οδού. Περίπου 30.000 οδηγοί εκτιμάται πως θα χρησιμοποιούν το νέο οδικό άξονα καθημερινά.