ΓΔ: 903.68 -0.49% Τζίρος: 19.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:40:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
clickaway-emporio-katastimata-magazia
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Παραμένει το click away για τα ψώνια, γιατί καθυστερεί το click inside

Ο υπ. Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθούν αιφνιδιαστικά νέα μέτρα και τόνισε πως η επιδημιολογική εικόνα των σχολείων θα κρίνει πότε θα λειτουργήσει το click inside στο εμπόριο.

Παραμένει η λειτουργία click away, ενώ η επιδημιολογική εικόνα θα κρίνει το πότε θα μπορέσει να εφαρμοστεί και η λειτουργία click inside όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν αιφνιδιαστικά νέα περιοριστικά μέτρα, ενώ σχετικά με την εικόνα που επικράτησε την ημέρα των Θεοφανείων στις εκκλησίες ανέφερε πως κυβέρνηση και εκκλησία βρίσκονται στην ίδια πλευρά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με την λειτουργία click away το λιανικό εμπόριο, από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό είναι κάτι που το κρίνει η επιτροπή των ειδικών που θα συνεδριάσει τις επόμενες ώρες. Για την λειτουργία click inside, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε πως «δεν είμαστε σε αυτή τη φάση ακόμα, πρέπει να δούμε πως θα πάνε τα σχολεία». Παράλληλα για το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα τόνισε πως «δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο».

Σχετικά με τα σχολεία, ο υπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δε βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και προτείνει τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Για την εικόνα που επικράτησε στις εκκλησίες την ημέρα των Θεοφανείων, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως «η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή στάση που έχει απέναντι στο ποίμνιο», ενώ τόνισε πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και έχουν διαρκή επικοινωνία.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας είναι πολύ διακριτοί, χαρακτηρίζοντας παράλληλα, παράδοξες ή αστείες τις αναφορές ότι ο πρωθυπουργός λαμβάνει αποφάσεις βασιζόμενος μόνο στις εισηγήσεις συνεργατών του. Για το γεγονός οτι οι ναοί δεν έμειναν κλειστοί για τους πιστούς παρά την απόφαση της κυβέρνησης, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως υπήρξε ενημέρωση της Εκκλησίας και για αυτό το λόγο είχε επιτρέψει την ατομική προσευχή.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Athina-paremporio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, τι περιλαμβάνει

Με το σχέδιο νόμου αναμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου και ρυθμίζονται διάφορα θέματα αρμοδιότητας των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Παιδείας και Θρησκευμάτων.