ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Παρατείνεται, για δύο μήνες, η πληρωμή ΕΦΚ και ΦΠΑ για τα αλκοολούχα

Η σχετική νομοθετική διάταξη, η οποία θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, αφορά στην καταβολή των φορολογικών επιβαρύνσεων των αλκοολούχων προϊόντων, οι οποίες βεβαιώνονται στα τελωνεία έως τις 25 Ιανουαρίου 2021.

Παρατείνεται έως τις 26 Μαρτίου 2021, η υποχρέωση καταβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, του ΦΠΑ και των λοιπών επιβαρύνσεων που αναλογούν σε αλκοολούχα προϊόντα, με νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί άμεσα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση θεσπίζει δίμηνη παράταση καταβολής των φορολογικών επιβαρύνσεων των αλκοολούχων προϊόντων, οι οποίες βεβαιώνονται στα τελωνεία έως τις 25 Ιανουαρίου 2021.

Η σχετική νομοθετική διάταξη, την οποία έχει ήδη επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών, θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και αφορά στη δίμηνη παράταση της καταβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, του ΦΠΑ και των λοιπών επιβαρύνσεων που αναλογούν σε αλκοολούχα ποτά και άλλα αλκοολούχα προϊόντα τα οποία εξήλθαν από φορολογικές αποθήκες κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2020. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαλλαγή ΦΠΑ για αγαθά και υπηρεσίες που δίνονται δωρεά στο Δημόσιο

Μετά από εισήγηση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε απόφαση που διευκολύνει την πραγματοποίηση σημαντικών δωρεών προς το Δημόσιο με στόχο να ενισχυθούν οι δράσεις προσφοράς και κοινωνικής ευθύνης.