ΓΔ: 817.24 0.26% Τζίρος: 53.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
staikouras, oikonomikon, proypologismos
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Χρ. Σταϊκούρας: Επιδότηση παγίων δαπανών έως και τον Ιούνιο του 2021

Όπως διευκρίνισε ο υπ. Οικονομικών η επιδότηση θα αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ το ύψος της μπορεί να φθάσει έως και τα τρία εκατ. ευρώ.

Κοντά σε συμφωνία με την Κομισιόν βρίσκεται η κυβέρνηση ούτως ώστε η επιδότηση παγίων δαπανών για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία να ισχύσει έως τον Ιούνιο του 2021, όπως τόνισε ο υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι έχει ενημερωθεί η Κομισιόν για την εν λόγω διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που έχει καταθέσει το ΥΠΟΙΚ και αναμένεται ότι θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Η επιδότηση θα αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν, αποδεδειγμένα, πληγεί από την πανδημία και μπορεί να φθάσει έως και τα 3 εκατ. ευρώ

Όπως σημείωσε ο υπ. Οικονομικών οι συζητήσεις με την Κομισιόν αφορούν τις κατηγορίες των δαπανών που θα καλυφθούν και τη μορφή που θα έχει αυτή. 

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στη χθεσινή ιδιαίτερα επιτυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές, υποστηρίζοντας ότι αυτή γίνεται με συστηματικό τρόπο και χαμηλό κόστος, και το υπ. Οικονομικών αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους έχει τα εφόδια να στηρίξει την πραγματική οικονομία για όσο χρειαστεί.

Επίσης ο υπουργός ρωτήθηκε και για το εάν θα τροποποιηθεί το μέτρο του 30% του εισοδήματος για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Όπως είπε, οι οριστικές αποφάσεις σε αυτό το πεδίο θα ληφθούν αφού συγκεντρωθούν όλα τα δεδομένα για το ύψος των ηλεκτρονικών συναλλαγών του 2020.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στα τεκμήρια διαβίωσης

Ο υπ. Οικονομικών επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των απωλειών, ενώ το οικονομικό επιτελείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό κόστος καθολικού lockdown.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πεντακόσια εκατ. το μήνα το κόστος από τα νέα περιοριστικά μέτρα

Το κράτος έχει ακόμη δυνατότητες να προσφέρει στήριξη σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αξιοποιώντας την πρόσβαση στις αγορές, αλλά όλοι πρέπει να προσέξουν τι ζητούν, τονίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση των μέτρων στήριξης το 2021, αρχή με επιστρεπτέα προκαταβολή

Το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής θα επεκταθεί και για το επόμενο έτος, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για νέο πακέτο στήριξης, τόνισε ο υπ. Οικονομικών.