ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
photovoltaika-parka
Shutterstock

Η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών ανησυχεί τους Έλληνες αγρότες

Ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγροτικών Θεμάτων εξέφρασε την αγωνία των αγροτών πως χιλιάδες στρέμματα παραγωγικής γης κινδυνεύουν να γίνουν εκτάσεις για παραγωγή ενέργειας.

Η κακοκαιρία «Ιανός» και οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο χειμώνα και οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα οδηγούν σε αδιέξοδο πολλούς παραγωγούς που βλέπουν οτι και στρέμματα καλλιεργήσιμης γης μπορεί να μειωθούν εξαιτίας των σχεδίων για δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων.

Όπως αναφέρει στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας, o αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγροτικών Θεμάτων και αγρότης, Δημήτρης Δημογιάννης οι παραγωγοί δεν έχουν πλέον κανέναν λόγο να είναι αισιόδοξοι, καθώς οι ζημιές από τον «Ιανό» ήταν ανυπολόγιστες και παρόλο που δόθηκαν κάποιες αποζημιώσεις, πολλοί ήταν και οι παραγωγοί που αδικήθηκαν.

Παράλληλα, όσον αγορά το ζήτημα που έχει προκύψει με τις μεγάλες εταιρίες που θέλουν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις και να δημιουργήσουν μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα σε γη υψηλής παραγωγικότητας ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγροτικών Θεμάτων επισημαίνει το αίτημα όλων των παραγωγών είναι να μην γίνουν μεγάλες μονάδες φωτοβολταϊκών σε χιλιάδες στρέμματα υψηλής παραγωγικότητας, και να δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες να κατασκευάσουν μικρές μονάδες, ώστε να αυξηθεί η παραγωγή τους.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική θέση που πήρε ο Γιάννης Οικονόμου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Δημογιάννης τόνισε πως είναι μία πολύ θετική εξέλιξη για τους αγρότες αφού υπάρχει καθημερινή επικοινωνία και προθυμία από πλευράς του.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία έργο του ΕΣΠΑ για σχεδιασμό μικρών ανεμογεννητριών

Το έργο έχει στόχο τη διεύρυνση των προοπτικών ανοίγματος της αγοράς για τις μικρές επιχειρήσεις και να υπάρξουν στο μέλλον υψηλής εκπαίδευσης νέοι μηχανικοί στο πεδίο της έρευνας και εφαρμογής.
Κώστας Σκρέκας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

K. Σκρέκας: Έως 70% φθηνότερα τα φωτοβολταϊκά από τον λιγνίτη

Ο υπ. Ενέργειας τόνισε ότι σημείωσε ότι για να επιτευχθούν οι νέοι, πιο φιλόδοξοι στόχοι που προκύπτουν από την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα χρειαστούν επενδύσεις σε ΑΠΕ, δίκτυα και αποθήκευση.
wind-farms
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προτάσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας

Η ΕΛΕΤΑΕΝ ζητά να προωθηθεί ταχύτερα η 2η δέσμη μέτρων απλοποίησης της αδειοδοτικής διαδικασίας και να επιταχυνθεί η ψηφιοποίησή της και την απευθείας ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των επιμέρους υπηρεσιών και βημάτων.