ΓΔ: 896.04 -1.11% Τζίρος: 83.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Αναγκαίος ο εξορθολογισμός του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, κκ Μ. Κατρίνης και Γ. Αρβανιτίδης τονίζουν ότι το κόστος του ρεύματος για τη βιομηχανία έχει αυξηθεί έως 50% και μάλιστα εν τω μέσω της κρίσης που προκαλεί η πανδημία.

Τον κίνδυνο η ελληνική βιομηχανία να υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, εν μέσω πανδημίας, από την αύξηση κατά 40 έως 50% του κόστους ρεύματος, επισημαίνουν στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κκ Κατρίνης και Αρβανιτίδης, όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωσή τους. 

Σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής αναδεικνύουν τον κίνδυνο ασφυξίας της ελληνικής βιομηχανίας, αφού η παράταση που έχει δοθεί για το διάλογο σχετικά με το κόστος ρεύματος, μεταξύ της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας και της ΔΕΗ, λήγει σε 20 ημέρες, χωρίς να προκύπτει κάποιο αποτέλεσμα ενώ η κυβέρνηση είναι απλώς παρατηρητής του αδιεξόδου.

Η στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας, όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, μπορεί να φέρει σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και η ίδια η βιομηχανία μπορεί να αποτελέσει κομβικό παράγοντα για την ανασυγκρότηση της χώρας και μέσα από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.   

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν:

  • Προτίθεται η κυβέρνηση να στηρίξει την ελληνική βιομηχανία ώστε να καταστεί ανταγωνιστική συγκριτικά με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, τόσο σε σχέση με το κόστος ενέργειας, όσο και με το κόστος χρηματοδότησης;
  • Θα συνεργαστεί η κυβέρνηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφωνία μεταξύ βιομηχανιών και της ΔΕΗ, χωρίς τελεσίγραφα και αυστηρές προθεσμίες
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άμεση μείωση του κόστους ρεύματος ζητά η Ελληνική Παραγωγή

Η μείωση του ενεργειακού κόστους κατά 10% θα επιφέρει αύξηση του ΑΕΠ κατά €600 εκατ., των φόρων και εισφορών κατά €140 εκατ. και της απασχόλησης κατά 12.000 θέσεις εργασίας, τονίζει η Ελληνική Παραγωγή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί είναι αναγκαίες οι συμφωνίες για τις ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο

Οι χώρες της Αν.Μεσογείου που έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη των πόρων υδρογονανθράκων τους είναι εκείνες που έχουν διευθετήσει τα θαλάσσια σύνορά τους με τους γείτονές τους, σύμφωνα με τον Ρ. Μπαρούντι.