ΓΔ: 899.42 0.53% Τζίρος: 88.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
plirwmes, xrimata, money, epistreptea
Φώτο: Shutterstock

Πιστώνονται σήμερα 161,6 εκατ. ευρώ της επιστρεπτέας προκαταβολής 5

Η μέση ενίσχυση για τους 359.691 δικαιούχους που έχουν λάβει ενίσχυση από τους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής, ανέρχεται στα περίπου 3.408 ευρώ.

Το ποσό των 161,6 εκατ. ευρώ πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.707 δικαιούχων του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με τον συνολικό αριθμό των δικαιούχων που έχουν λάβει τη χρηματοδότηση να ανέρχεται σε 359.691, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση ύψους 1,23 δισ. ευρώ.

Η μέση ενίσχυση ανά δικαιούχο διαμορφώνεται, περίπου, στα 3.408 ευρώ. Η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 στους, λίγους, εναπομένοντες δικαιούχους θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα. Συνολικά, η στήριξη των επιχειρήσεων, μέσω των πρώτων 5 κύκλων του χρηματοδοτικού σχήματος, διαμορφώνεται στα 6,8 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας ότι το συγκεκριμένο εργαλείο πέτυχε τον στόχο του, να ενισχύσει με ρευστότητα τις επιχειρήσεις, κυρίως τις μικρές και τις μικρομεσαίες.

Στήριξη η οποία συνεχίζεται και διευρύνεται, με τον, εν εξελίξει, 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Όπως είχε αναφέρει το Business Daily sτην επίσπευση της ενεργοποίησης του 6ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής εντός του Φεβρουαρίου, αντί του Μαρτίου, με ταυτόχρονη αύξηση του συνολικού ποσού των ενισχύσεων άνω των 750 εκ. ευρώ προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, υπό τη πίεση της έξαρσης της πανδημίας που προκαλεί νέα πλήγματα στις επιχειρήσεις.

Παράλληλα επεκτείνεται χρονικά και διευρύνεται η περίμετρος των μέτρων στήριξης με επιδότηση των παγίων δαπανών επιχειρήσεων, όπου μεταξύ άλλων εξετάζεται ασφαλιστικό και φορολογικό voucher (κουπόνι), αλλά με αυστηρά κριτήρια για όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εστίαση, Εστιατόριο, Καφέ, Restaurant, Bar
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για την εστίαση, τι ποσά θα λάβουν οι επιχειρήσεις

Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης θα κατευθυνθεί η μερίδα του λέοντος της ενίσχυσης ρευστότητας για την επανεκκίνηση του κλάδου. Μέχρι τις 30 Ιουλίου θα παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί καθυστέρησε να ανοίξει η πλατφόρμα για την ενίσχυση της εστίασης

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι εκταμιεύσεις των ποσών προς τους επιχειρηματίες θα πραγματοποιηθούν μέσα σε ένα μήνα από την ημέρα που θα υποβάλλουν την αίτηση τους στην πλατφόρμα.