ΓΔ: 897.63 0.36% Τζίρος: 49.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Εκδήλωση ΙΟΒΕ - Παγκόσμιας Τράπεζας για την επόμενη ημέρα της οικονομίας

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος και ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλειος Ψάλτης.

Οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας όπως διαμορφώνονται μετά την πανδημία θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής εκδήλωσης που διοργανώνουν από κοινού η Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος και ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλειος Ψάλτης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ καθηγητής Νίκος Βέττας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει επίσης η Gallina Andronova Vincelette, World Bank Group Country Director, European Union ενώ η Asli Demirgüç-Kunt επικεφαλής οικονομολόγος της World Bank θα παρουσιάσει την Έκθεσης της World Bank: World Bank - Europe and Central Asia Regional Economic Update: Data, Digitalization, and Governance.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17:00, διαδικτυακά, θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά και αγγλικά και θα μεταδοθεί από το κανάλι του ΙΟΒΕ στο YouTube.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας σε αναλύσεις τραπεζών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος (Economic Sentiment Indicator, ESI) στην Ελλάδα έχει σχεδόν πλήρως ανακτήσει τις απώλειες που κατέγραψε.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φυγή προς τα εμπρός για την οικονομία με την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Μιλώντας στην εκδήλωση του ΙΟΒΕ ο διευθ. σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Βασ. Ψάλτης, τόνισε ότι η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, ύψους 72 δισ., προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα.