ΓΔ: 896.04 -1.11% Τζίρος: 83.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
glyfada
Φώτο: Shutterstock

Τρέχει η επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας, αρχίζουν λειτουργία τον Μάιο

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο ενημερωτικό του σημείωμα, όλες οι επενδύσεις των Brown Hotels προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα ενόψει καλοκαιριού.

Προχωράει η επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας, και θα ξεκινήσει η λειτουργία τον Μάιο καθώς έρχεται η επανεκκίνηση του τουρισμού, ενώ και η μεγάλη αλυσίδα Brown Hotels ετοιμάζεται να προχωρήσει με μεγάλη ταχύτητα τις επενδύσεις της για το καλοκαίρι, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το Μάρτιο 2021.

Υπενθυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας είχε αναφέρει πως είχε ανάψει το «πράσινο φως»  για την αρχιτεκτονική μελέτη, η οποία αφορά την επανάχρηση και τον εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας, δυναμικότητας 400 κλινών, τονίζοντας πως «με την έγκριση της αρχιτεκτονική μελέτης για τα Αστέρια Γλυφάδας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης μία σημαντική επένδυση για την Αττική». Είχε αναφέρει επίσης ότι «πρόκειται για έργο με πολλαπλά οφέλη, το οποίο συνάδει με τις βασικές μας προτεραιότητες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία με μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος».

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, προβλέπεται η δημιουργία 115 πολυτελών δωματίων, 14 τουριστικών κατοικιών, 12 σουιτών, εκθεσιακού χώρου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, 2 εστιατορίων, αρχαιολογικού περίπατου, χώρων δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους και κέντρου αναζωογόνησης.

Στην τουριστική επένδυση προβλέπεται επίσης η δημιουργία: δικτύου για χρήση μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με σταθμούς φόρτισης, δικτύου πεζοδρόμων, δύο αρχαιολογικών περιπάτων καθώς και υπαίθριων καλλιτεχνικών εκθέσεων. Τόσο στα καταλύματα, τα κτίσματα και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο χρησιμοποιούνται φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και επαναχρησιμοποιείται ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό δελτίο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

 • ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Περάσαμε από τη Βουλή την τελική σύμβαση του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ.
 • ΕΑΒ: Προχωράνε κανονικά οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ με μεγάλη ταχύτητα και η Lockheed Martin επαναδραστηριοποιείται στην Ελλάδα.
 • ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: Προχωράει ο διαγωνισμός για την Πολιτεία Καινοτομίας στη ΧΡΩΠΕΙ.
 • BROWN HOTELS: Προχωράνε όλες οι επενδύσεις των Brown Hotels με μεγάλη ταχύτητα για το καλοκαίρι.
 • ΣΔΙΤ - Τρία νέα έργα ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ:

1. Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Έδεσσας, Σερρών, Κιλκίς και Ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και Συντήρηση και Διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ.

2. «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Ηρακλείου και Χανίων και Ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου και Συντήρηση και Διαχείριση Αυτών μέσω ΣΔΙΤ» προϋπολογισμού 121,38 εκατ. ευρώ.

3. «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας και Βόλου και Ανακατασκευή Δικαστικών Μεγάρων Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Συντήρηση και Διαχείριση Αυτών μέσω ΣΔΙΤ» προϋπολογισμού 68,9 εκατ. ευρώ.

 • Υπογραφή δύο νέων χρηματοδοτικών συμβάσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων: Με τις συμβάσεις αυτές θα προστεθούν αναγκαίοι πόροι στην ελληνική οικονομία για έργα τοπικά και φιλοπεριβαλλοντικά, έργα που θα ξαναβάλουν μπρος την ελληνική οικονομία.
 • ΕΠΑνΕΚ -ΕΣΠΑ: Ένταξη 317 νέων επιχειρηματικών σχεδίων, συνολικής δημόσιας δαπάνης 22.158.558 ευρώ, στην «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων».
 • Νέο ειδικό ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών αρχικού ύψους 60 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων
 • Ενίσχυση ύψους 3.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που παρέμειναν κατ' εξαίρεση σε αναστολή λειτουργίας κατά την εορταστική περίοδο 2020
 • Εξήντα εκατ. ευρώ για την στήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων του ELEVATE GREECE
 • Υπογραφή σύμβασης συνεργασίας μεταξύ ΕΣΥΠ και ΕΣΑμεΑ για την καθιέρωση και τη λειτουργία του σήματος προσβασιμότητας ΑμεΑ και σχετικών μητρώων
 • Σε ισχύ τα φορολογικά κίνητρα για τους Επενδυτικούς Αγγέλους: Μετατρέπουμε την Ελλάδα σε μια επιχειρηματικά φιλική χώρα που προσελκύει άμεσες ξένες επενδύσεις, ιδιαίτερα στις νεοφυείς επιχειρήσεις και στην υψηλή τεχνολογία. Με τα κίνητρα που θεσπίσαμε για τους Επενδυτικούς Αγγέλους δίνουμε ένα έμπρακτο δείγμα αυτής μας της πολιτικής.
 • Β' Φάση του Χρηματοδοτικού Προγράμματος EUIPO: Μείωση 50 % στα βασικά τέλη αίτησης σημάτων, σχεδίων και υποδειγμάτων
 • Επίσπευση συγκρότησης Επιτροπών Ελέγχου Αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται προς υπαγωγή στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016
 • ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ: Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, πάνω από 700 εκατ. ευρώ.
 • ΕΠΑνΕκ Ε-λιανικό: Προχωράει ο διαγωνισμός για την επιδότηση ύψους έως 5.000 ευρώ για ηλεκτρονικό κατάστημα.
 • ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: Προχωράει κανονικά η επένδυση και θα ξεκινήσει λειτουργία τον Μάιο.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στόχος του ΥΠΕΝ η ενεργειακή αναβάθμιση του ξενοδοχειακού κλάδου 

Εκτιμάται ότι οι ενεργειακές ανάγκες των ξενοδοχείων ανέρχονται σε 540 εκατ. ευρώ τον χρόνο (από 600 έως και πάνω από 2.000 ευρώ ανά δωμάτιο), ενώ οι ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανέρχονται σε περίπου 160 κιλά CO2/τετραγωνικό μέτρο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τίμερμανς: Επένδυση η Ελλάδα - Γιατί θα πετύχει η Πράσινη Συμφωνία

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το φυσικό αέριο θα παίξει σημαντικό ρόλο για κάποιες χώρες, στη μετάβαση τους από τον λιγνίτη στις ΑΠΕ.
Tagaras, Ypourgeio Perivallontos kai Energeias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για αστικές παρεμβάσεις σε Πειραιά και Δυτ. Αθήνα

Τα Σχέδια Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι προαπαιτούμενα εργαλεία για τη διεκδίκηση και άντληση σημαντικών χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ.
katrinis-kinal
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατρίνης: Άμεση ανάγκη ρευστότητας για τουρισμό, λιανεμπόριο, εστίαση

Όπως είπε ο κ. Κατρίνης το Παρατηρητήριο Ρευστότητας αλλά και η ίδια η κυβέρνηση έχουν επιλέξει το ρόλο του παθητικού θεατή απέναντι στην απροθυμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.