ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στη Βουλή η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για Επιστήμη και Τεχνολογία

Με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης κυρώνονται και αποκτούν την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος.

Κατατέθηκαν, προς κύρωση, στη Βουλή, (α) η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για συνεργασία στον Τομέα της Επιστήμης και Τεχνολογίας, καθώς και (β) το Τροποποιητικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Οικονομικής, Επιστημονικής και Τεχνολογικής, Εκπαιδευτικής και Μορφωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
 
Με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης κυρώνονται και αποκτούν την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, η ανωτέρω Συμφωνία και το Τροποποιητικό Πρωτόκολλο της αρχικής Συμφωνίας, που υπεγράφησαν στη Θεσσαλονίκη, στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Ειδικότερα, προβλέπονται τα εξής:

  1.  Με την κυρούμενη Συμφωνία, τα Συμβαλλόμενα Μέρη αποσκοπούν στη διεύρυνση των δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με την ενθάρρυνση και ανάπτυξη των διαφόρων μορφών συνεργατικών δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, στους οποίους ασκούν δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, πλην εκείνων που αφορούν την άμυνα και την εθνική ασφάλεια, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.
  2.  Με το κυρούμενο Τροποποιητικό Πρωτόκολλο, τροποποιείται προγενέστερη σχετική Συμφωνία μεταξύ των Συμβαλλόμενων Μερών, η οποία εφεξής δεν θα αφορά την επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία (ν.1982/1991).
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπακατσέλος: Το ελληνικό κράτος επανασυστήνεται μ’ ένα νέο πρόσωπο

Ο κ. Μπακατσέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επένδυση της Πυραμίς στην PITSOS. Σύμφωνα με τον ίδιο το κλίμα εμπιστοσύνης είναι βασική προϋπόθεση και για τις επενδύσεις και για την επιχειρηματικότητα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Ντιπάρτμεντ: Σύσταση αποφυγής ταξιδιών στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού

Υπενθυμίζεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ανακοίνωση του είχε προαναγγείλει ότι η αναθεώρηση των ταξιδιωτικών οδηγιών θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των χωρών που θα βρεθούν στην κατηγορία 4.