ΓΔ: 1410.79 -1.92% Τζίρος: 67.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:12:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Έλεγχοι της Επ. Ανταγωνισμού σε εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής η πραγματοποίηση ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν παραβιάσει τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού.

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο των κινήσεών της για την εξέταση του κατά πόσο χρησιμοποιούν ή όχι πρακτικές συμβατές με τους κανόνες υγιούς ανταγωνισμού που ισχύουν. Όπως διευκρινίζει η Επ. Ανταγωνισμού οι εν λόγω έλεγχοι δεν «μεταφράζονται» αυτόματα σε «κατηγορίες» ενάντια των επιχειρήσεων. 

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «η Επιτροπή Ανταγωνισμού («ΕΑ»), στις 11 Ιουνίου 2021, διενήργησε αιφνίδιους επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις αγορές χονδρικής και λιανικής διαδικτυακής πώλησης συσκευών τηλεπικοινωνίας και τηλεδιασκέψεων και συναφούς εξοπλισμού, ανταλλακτικών και λογισμικού, αναφορικά με τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στο πλαίσιο κάθετων συμφωνιών.

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Αττικής και αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της Ε.Α. για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011.

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Η ΕΑ, θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς, επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο, και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011 και των άρθρων 101 και 102 ΣΛΕΕ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Politico: Έρευνα σε 10 εταιρείες για κονδύλια 2,5 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης

Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και Ευρωπαϊκή Εισαγγελία εξετάζουν το ενδεχόμενο απάτης για κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, με τις έρευνες να αφορούν και τους τρεις κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους, υποστηρίζει το δημοσίευμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρήκε παραβάσεις η Επ. Ανταγωνισμού στην αγορά τηλεπικοινωνιακών συσκευών

Αυτεπάγγελτη έρευνα στις αγορές χονδρικής και λιανικής διαδικτυακής πώλησης συσκευών τηλεπικοινωνίας και τηλεδιασκέψεων και συναφούς εξοπλισμού, ανταλλακτικών και λογισμικού, όρισε η Επιτροπή.
optiki ina-fiber-internet-broadband
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημιουργία υποδομών για υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών στην Κρήτη

Ο καλωδιακός σταθμός θα αναπτυχθεί από την Grid Telecom στο πλαίσιο της κατασκευής ενός νέου data center που θα αναγερθεί από την Quadrivium Digital, με την Ελλάδα να παίζει κεντρικό ρόλο ως κόμβος διασύνδεσης.