ΓΔ: 895.37 0.27% Τζίρος: 21.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:35:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: DEFEA

DEFEA 2021: Συμμετοχή 32 αμερικανικών ομίλων αμυντικού εξοπλισμού

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί 13 έως 15 Ιουλίου 2021, στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan, στα Σπάτα και διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Με 32 αμερικανικές επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας θα συμμετάσχει το Αμερικανικό Περίπτερο στην έκθεση DEFEA 2021, που διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί 13 έως 15 Ιουλίου 2021, στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan, στα Σπάτα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, συγκεκριμένα, θα εκτεθούν: ένα  ελικόπτερο UH-60 Blackhawk, ένα ελικόπτερο AH-64E Apache και τρία οχήματα, ένα Joint Light Tactical Vehicle (JLTV), ένα M11117 Armored Security Vehicle (ASV) και ένα Family of Medium Tactical Vehicles (FMTV) cargo truck (M1078). Επίσης, στο χώρο του Αεροδρομίου θα εκτεθούν ένα Beechcraft King Air 350ER (with full Airborne Surveillance capabilities) και ένα Cessna Citation Latitude (#1 Best Selling Mid-Size Jet).

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, το USA Pavilion θα είναι το σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες του κλάδου της άμυνας και της ασφάλειας, παρέχοντας μια πλατφόρμα για τη δικτύωση και την ανταλλαγή ιδεών για κοινές επιχειρήσεις και τη δημιουργία εταιρικών σχέσεων, καθώς και για άμεση επαφή με βασικούς φορείς λήψης αποφάσεων των αγορών άμυνας και ασφάλειας διεθνώς. Θα παρουσιαστεί η πιο πρόσφατη αμερικανική τεχνολογία, ενσωματωμένη στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και υπηρεσίες για τις βιομηχανίες άμυνας και ασφάλειας.

Τα εγκαίνια του USA Pavilion θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13 Ιουλίου, στις 13:00, στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan (Ηall4) με τη συμμετοχή του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Παίατ, της Heidi Grant, Director of the Defense Security Cooperation Agency και του προέδρου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαου Μπακατσέλου. Στα εγκαίνια έχει προσκληθεί ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση του USA Pavilion στην Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών, στην οποία θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάϊατ , η Heidi Grant, Director of the Defense Security Cooperation Agency και  ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος. Στις εκδηλώσεις του USA Pavilion θα παρευρεθούν επίσης η Elizabeth Wilson, Deputy Assistant Secretary of the Army for Defense Exports & Cooperation, ο Major General Joe Jarrard, Deputy Commanding General for Army National Guard, οι εκθέτες του USA Pavilion καθώς και αξιωματούχοι των Ε.Δ. της χώρας μας και εκπρόσωποι της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «η DEFEA 2021, πραγματοποιείται σε μια εξαιρετική χρονική συγκυρία για την επανατοποθέτηση της χώρας μας στο χάρτη των διεθνών αμυντικών εκθέσεων και την ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Στόχος των διοργανωτών είναι η DEFEA 2021, να είναι αντάξια της ιστορίας των αμυντικών εκθέσεων της χώρας και ταυτόχρονα να καθιερωθεί ως μια από τις πιο σημαντικές αμυντικές εκθέσεις στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου. Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων ξεχωρίζουν οι συζητήσεις σε υπουργικό επίπεδο με αντικείμενο τις πρωτοβουλίες στα θέματα 'Αμυνας και Ασφάλειας, τα ειδικά  workshops αναφορικά με την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας καθώς επίσης και workshop σχετικά με την προώθηση μιας ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής αμυντικής τεχνολογικής και βιομηχανικής βάσης στο πλαίσιο των κύριων αμυντικών πρωτοβουλιών της ΕΕ

Οι αμερικανικές εταιρείες που συμμετέχουν

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oikonomia, Economy, Ellada, Euro, Evro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Απογείωση» της ανάπτυξης στο 8,5% προβλέπει τώρα η Εθνική Τράπεζα

Το 3ο τρίμηνο καταγράφηκε περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, η οποία εκτιμάται ότι συνοδεύτηκε και από αύξηση του μεικτού εισοδήματος από επιχειρηματικές δραστηριότητες χωρίς εταιρική μορφή και ελευθέρια επαγγέλματα, ειδικά στον τομέα των υπηρεσιών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση για ρεύμα και σε αγροτικές επιχειρήσεις της μέσης τάσης

Σύμφωνα με τροπολογία του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας από την 1 Νοεμβρίου 2021 έως και τις 31 Μαρτίου 2022, αναστέλλεται η καταβολή χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) για τις αγροτικές επιχειρήσεις.
super market, trofima, emporio, prosfores
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΕΛΚΑ: Πέντε νέες διατροφικές τάσεις αλλάζουν την εικόνα στα σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου, στο άμεσο μέλλον θα διαμορφωθεί μία ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα στις επιθυμίες του καταναλωτή και στις δυνατότητες προσφοράς από τις επιχειρήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι υγειονομικοί θα λάβουν το έκτακτο επίδομα τον Δεκέμβριο

Το επίδομα χορηγείται ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από τον Ιανουαρίου του 2021 μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2021 και καταβάλλεται με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου 2021.