ΓΔ: 1027.25 0.43% Τζίρος: 103.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Elevate-Greece
Φωτο: Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Αναπτυξιακή Τράπεζα: Διαγωνισμός καινοτομίας για νεοφυή επιχειρηματικότητα

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω της Πλατφόρμας Elevate Greece με καταληκτική ημερομηνία υποβολής να είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Την έναρξη διαγωνισμού καινοτομίας – με έμφαση στα κριτήρια ESG και την Καινοτομία ανακοίνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, σε συνεργασία με το Elevate Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στις νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece και αφορά στη δημιουργία εφαρμογών και πλατφορμών για την ενσωμάτωση και την αξιολόγηση περιβαλλοντικών, κοινωνικών κριτηρίων και παραγόντων εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) όπως και του βαθμού Καινοτομίας των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των Μικρομεσαίων, με στόχο τη διεύρυνση της περιμέτρου των επιχειρήσεων που θεωρούνται πιστοληπτικά ικανές (bankable). 

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, κα. Αθηνά Χατζηπέτρου, δήλωσε: «Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ως πυλώνας ανάπτυξης εξελίσσεται σε έναν σύγχρονο Fintech οργανισμό. Κεντρική στρατηγική μας είναι να ενθαρρύνουμε μέσα από πολλαπλά εργαλεία την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα. Η αξιολόγηση των δυνατοτήτων των επιχειρήσεων με βάση την συνολική τους δράση είναι καίριας σημασίας. Στην HDB “we buy your potential” δηλαδή θέλουμε να επενδύσουμε στις δυνατότητες και όχι στο παρελθόν μιας επιχείρησης».

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα είναι η δυνατότητα χρηματοδότησης και συνεργασίας για την παραγωγική εφαρμογή των προτεινόμενων λύσεων. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω της Πλατφόρμας Elevate Greece με καταληκτική ημερομηνία υποβολής να είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Επίσης, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κα. Αθηνά Χατζηπέτρου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας 2021» με την παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστου Δήμα και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, απένειμε το βραβείο «Περιβαλλοντικού Αντικτύπου» στην εταιρία Augmenta Agriculture Technologies.

Η HDB προσέφερε ως βραβείο το ποσό των 10.000 ευρώ στη νικήτρια εταιρεία (το συνολικό βραβείο έφτασε τα 22.000 ευρώ από κοινού μαζί με άλλους τρεις φορείς).

Για άλλη μια φορά η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ως επίσημος υποστηρικτής των βραβείων διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη στήριξη και την ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος υποστηρίζοντας τις νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω χρηματικών βραβείων αλλά και με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών / mentoring , προσφέροντας τεχνογνωσία που θα τις βοηθήσει να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ζαββός: Ποιοι είναι οι τρεις βασικοί στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας οι τράπεζες θα πρέπει να καταστούν πιο ανθεκτικές, να στηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση και στηρίξουν τις ΜμΕ και τα νοικοκυριά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενώνουν δυνάμεις Ελληνο-αμερικανικό επιμελητήριο και Αναπτυξιακή Τράπεζα

Στόχος του μνημονίου συνεργασίας, είναι να πραγματοποιηθούν συνέργειες μεταξύ τους μέσα από δράσεις ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, κυρίως μέσω της εξωστρέφειας.
athinaiki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκκίνηση για το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Στόχος του ταμείου είναι η παροχή συγχρηματοδοτούμενων δανείων επενδυτικού χαρακτήρα με ευνοϊκούς όρους προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο αγροτικών προϊόντων.
xatzipetrou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Αναπτυξιακής Τράπεζας για επιχειρήσεις

Όπως ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB Αθηνά Χατζηπέτρου, η τράπεζα είναι ο μόνος εθνικός αναπτυξιακός οργανισμός, εξουσιοδοτημένος να παρέχει μόχλευση για την αντιμετώπιση χρηματοπιστωτικών κρίσεων.