ΓΔ: 1024.75 0.91% Τζίρος: 88.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Ελ. Αναπτυξιακή Τράπεζα: Συνεργασία με Bpifrance για ψηφιακή σύνδεση εταιρειών

Η ψηφιακή κοινότητα «InnoAgora» της HDB συμμετέχει στην πλατφόρμα EuroQuity της Γαλλικής Αναπτυξιακής τράπεζας Bpifrance, μέσω της οποίας μπορεί να υπάρξει διεθνής ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων.

Τη συνεργασία της με τη Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα Bpifrance, προκειμένου να υπάρξει ψηφιακή σύνδεση μεταξύ επιχειρήσεων και επενδυτών, ανακοίνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση η  Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB πρωτοπορεί με την ψηφιακή κοινότητα «InnoAgora» powered by HDB, που φιλοξενείται στη διεθνούς φήμης πλατφόρμα EuroQuity της Γαλλικής Αναπτυξιακής τράπεζας Bpifrance.  Για πρώτη φόρα στα ελληνικά δεδομένα, συμμετέχει φορέας στη EuroQuity, που στοχεύει στη δημιουργία ενός επαγγελματικού και εξειδικευμένου δικτύου επενδυτών και επιχειρηματιών.

Ειδικότερα, η InnoAgora αποτελεί μια δυναμική ψηφιακή κοινότητα που συμβάλλει στη διεθνή ανάπτυξη των επιχειρήσεων και παρέχει πραγματικές ευκαιρίες networking, δημιουργώντας κανάλια επικοινωνίας με επενδυτές και άλλους εταίρους. Ως διαδικτυακή κοινότητα διασύνδεσης - matchmaking, παρέχει τη δυνατότητα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες συμμετεχόντων να έρθουν σε επαφή και να προχωρήσουν σε επενδυτικές συμφωνίες και εμπορικές συνεργασίες με έντονο χαρακτήρα εξωστρέφειας: 

  • Επιχειρήσεις που μπορεί να είναι νεοφυείς (start-up), μικρής ή μεσαίας κεφαλοποίησης (SMEs ή και Mid-cap) 
  • Επενδυτές όπως Venture Capital funds (Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών), Business Angels (επιχειρηματικοί άγγελοι), μεγάλες εταιρείες, family offices (οικογενειακά γραφεία) και τράπεζες, και 
  • Υποστηρικτικούς μηχανισμούς, όπως incubators και accelerators.

Μέχρι σήμερα το δίκτυο της EuroQuity έχει περισσότερες από 16.000 εταιρίες με περισσότερες από 100 να είναι ελληνικές. Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία για τα μέλη της InnoAgora να δημιουργήσουν συνέργειες με πολλαπλά μέλη του οικοσυστήματος σε διεθνές επίπεδο.

Η EuroQuity δίνει επίσης τη δυνατότητα διοργάνωσης webinar και e-pitching, ενώ μέσα από την πλατφόρμα έχουν επενδυθεί περίπου 500 εκ. Ευρώ. Παράλληλα, παρέχει πρόσβαση σε διεθνείς εκδηλώσεις διασύνδεσης (matchmaking events), πιστοποιήσεις (e-certifications) και προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης (acceleration).

Μέσω της πρωτοβουλίας της HDB, δίνεται η δυνατότητα σε επιλεγμένες επιχειρήσεις και φορείς από την Ελλάδα να δημιουργήσουν διαδικτυακό προφίλ, ώστε να μπορούν να προβάλλουν τα μοναδικά ανταγωνιστικά στοιχεία τους που αφορούν πιθανούς επενδυτές και συνεργάτες. Έχουν ήδη αναπτυχθεί συνεργασίες της HDB με ελληνικούς συλλογικούς φορείς, για τη δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου Ελληνικών επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στην InnoAgora.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου, δήλωσε: «Ως  μοχλός διασύνδεσης επιχειρήσεων, η HDB πρωτοπορεί και ισχυροποιεί τον ρόλο της ως συντονιστής για τη δημιουργία οικοσυστημάτων καινοτομίας στη χώρα με την πλατφόρμα InnoAgora, ενός εξωστρεφούς δικτύου εταιρειών και φορέων». 

Ο Αντιπρόεδρος της HDB, Παντελής Τζωρτζάκης, πρόσθεσε: «Καλούμε όλες τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σε αυτή τη δυναμική κοινότητα που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφειά τους, προσθέτοντας αξία στην επιχείρησή τους».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ζαββός: Ποιοι είναι οι τρεις βασικοί στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας οι τράπεζες θα πρέπει να καταστούν πιο ανθεκτικές, να στηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση και στηρίξουν τις ΜμΕ και τα νοικοκυριά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενώνουν δυνάμεις Ελληνο-αμερικανικό επιμελητήριο και Αναπτυξιακή Τράπεζα

Στόχος του μνημονίου συνεργασίας, είναι να πραγματοποιηθούν συνέργειες μεταξύ τους μέσα από δράσεις ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, κυρίως μέσω της εξωστρέφειας.
athinaiki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκκίνηση για το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Στόχος του ταμείου είναι η παροχή συγχρηματοδοτούμενων δανείων επενδυτικού χαρακτήρα με ευνοϊκούς όρους προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο αγροτικών προϊόντων.
xatzipetrou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Αναπτυξιακής Τράπεζας για επιχειρήσεις

Όπως ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB Αθηνά Χατζηπέτρου, η τράπεζα είναι ο μόνος εθνικός αναπτυξιακός οργανισμός, εξουσιοδοτημένος να παρέχει μόχλευση για την αντιμετώπιση χρηματοπιστωτικών κρίσεων.
hdb
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και της ΑΒA τον Νοέμβριο

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και ο αντιπρόεδρος της επισκέφτηκαν πρόσφατα την Ουάσιγκτον, ως δεύτερο σταθμό της επίσκεψης τους στη Β. Αμερική μετά το Τορόντο, για συμμετοχή τους στο Toronto Economic Forum.