ΓΔ: 901.15 -0.43% Τζίρος: 57.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
hdb
Φώτο: Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Ίδρυση σωματείου από τους εργαζομένους της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι, τους τελευταίους μήνες η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στελεχώθηκε με δεκάδες νέους εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης, οι οποίοι δεν είχαν δυνατότητα συμμετοχής στο σωματείο που λειτουργούσε.

Ο σύλλογος που φέρει την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ» ιδρύθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας των νέων στελεχών του οργανισμού προκειμένου να δημιουργηθεί ενιαία θεσμική εκπροσώπηση των εργαζομένων του οργανισμού.

Εκτός των ήδη εγγεγραμμένων μελών, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και αιτήσεις από καινούρια στελέχη. Όπως αναφέρουν στο καταστατικό, στόχοι του νέου σωματείου -μεταξύ άλλων- είναι:

Η συλλογική προστασία και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η εξύψωση του βιοτικού και επαγγελματικού επιπέδου του συνόλου των εργαζομένων στην επιχείρηση αλλά και η συνεχής βελτίωση παροχής των υπηρεσιών της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται πως τους τελευταίους μήνες η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στελεχώθηκε με δεκάδες νέους εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης, οι οποίοι δεν είχαν δυνατότητα συμμετοχής στο σωματείο που λειτουργούσε από την εποχή της ΕΤΕΑΝ ΑΕ (πρότερη μορφή της HDB), εξαιτίας ειδικού όρου που απέκλειε τη συμμετοχή τους, πριν την συμπλήρωση αρκετών μηνών απασχόλησης στον οργανισμό.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης σε επενδύσεις Private Equity και Venture Capital

Οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις αναπτύχθηκαν σε συνάντηση εργασίας των Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων.
Ergasia, Tilergasia, Telergasia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 72% των εργοδοτών στην Ελλάδα αναζητά ταλαντούχους υπαλλήλους

Σύμφωνα με έρευνα της Manpower Group, το 55% των Ελλήνων εργοδοτών προσφέρει τη δυνατότητα για ανάπτυξη των δεξιοτήτων στους ταλαντούχους εργαζόμενους και το 39% προτίθεται να δώσει υψηλούς μισθούς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Ποια επαγγέλματα έχουν ζήτηση και δίνουν καλύτερους μισθούς

Τεχνικές ειδικότητες έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΒ που αποσκοπεί στον ανασχεδιασμό των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης με πυξίδα τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.
hdb-anaptyxiaki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής και Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Η συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και της Γαλλικής προβλέπει την προώθηση οικονομικών συμπράξεων μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εταιρειών καθώς και συνεργασία για την ενίσχυση των εξαγωγών.