ΓΔ: 1004 1.02% Τζίρος: 72.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Διήμερο Workshop από Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και Bpifrance

Κατά τη διάρκεια του Workshop έγινε ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και καλών πρακτικών, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα επόμενα στρατηγικά και ψηφιακά βήματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (Hellenic Development Bank-HDB) και η Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα Bpifrance συνεχίζουν να εμπλουτίζουν και να διευρύνουν την επιτυχημένη συνεργασία τους με ένα διήμερο Workshop στα γραφεία της HDB, όπως αναφέρει ανακοινωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια του Workshop έγινε ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και καλών πρακτικών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα επόμενα στρατηγικά και ψηφιακά βήματα της HDB ως μοχλός διασύνδεσης των ελληνικών επιχειρήσεων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας. Αναλύθηκαν οι τρόποι και μέθοδοι αξιοποίησης της νέας ψηφιακής κοινότητας διασύνδεσης επιχειρήσεων που δημιούργησε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα «InnoAgora» powered by HDB, η οποία φιλοξενείται στη διεθνούς φήμης πλατφόρμα EuroQuity της Bpifrance, η οποία αριθμεί περισσότερα από 20 χιλιάδες μέλη. Για πρώτη φόρα στα ελληνικά δεδομένα, συμμετέχει ελληνικός φορέας στη EuroQuity, που στοχεύει στη δημιουργία ενός επαγγελματικού και εξειδικευμένου δικτύου επενδυτών και επιχειρηματιών. 

H συνεργασία με την Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς συμβάλει στην ανάπτυξη νέων, διασυνοριακών εργαλείων για την ενίσχυση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η HDB λειτουργεί ως μηχανισμός μόχλευσης και αξιοποίησης των εθνικών και κοινοτικών πόρων, με συγχρηματοδοτήσεις, συνεπενδύσεις και συνεργασίες που ενισχύουν την καινοτομία στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Κεντρική στρατηγική της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι μέσα από πολλαπλά και καινοτόμα εργαλεία να στηρίξει έμπρακτα την ικανότητας της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης να καινοτομεί, μέσα από σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και να ενισχύσει να την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής επιχείρησης σε διεθνές επίπεδο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ζαββός: Ποιοι είναι οι τρεις βασικοί στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας οι τράπεζες θα πρέπει να καταστούν πιο ανθεκτικές, να στηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση και στηρίξουν τις ΜμΕ και τα νοικοκυριά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενώνουν δυνάμεις Ελληνο-αμερικανικό επιμελητήριο και Αναπτυξιακή Τράπεζα

Στόχος του μνημονίου συνεργασίας, είναι να πραγματοποιηθούν συνέργειες μεταξύ τους μέσα από δράσεις ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, κυρίως μέσω της εξωστρέφειας.
athinaiki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκκίνηση για το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Στόχος του ταμείου είναι η παροχή συγχρηματοδοτούμενων δανείων επενδυτικού χαρακτήρα με ευνοϊκούς όρους προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο αγροτικών προϊόντων.
xatzipetrou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Αναπτυξιακής Τράπεζας για επιχειρήσεις

Όπως ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB Αθηνά Χατζηπέτρου, η τράπεζα είναι ο μόνος εθνικός αναπτυξιακός οργανισμός, εξουσιοδοτημένος να παρέχει μόχλευση για την αντιμετώπιση χρηματοπιστωτικών κρίσεων.
hdb
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και της ΑΒA τον Νοέμβριο

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και ο αντιπρόεδρος της επισκέφτηκαν πρόσφατα την Ουάσιγκτον, ως δεύτερο σταθμό της επίσκεψης τους στη Β. Αμερική μετά το Τορόντο, για συμμετοχή τους στο Toronto Economic Forum.