ΓΔ: 901.15 -0.43% Τζίρος: 57.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Διήμερο Workshop από Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και Bpifrance

Κατά τη διάρκεια του Workshop έγινε ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και καλών πρακτικών, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα επόμενα στρατηγικά και ψηφιακά βήματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (Hellenic Development Bank-HDB) και η Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα Bpifrance συνεχίζουν να εμπλουτίζουν και να διευρύνουν την επιτυχημένη συνεργασία τους με ένα διήμερο Workshop στα γραφεία της HDB, όπως αναφέρει ανακοινωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια του Workshop έγινε ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και καλών πρακτικών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα επόμενα στρατηγικά και ψηφιακά βήματα της HDB ως μοχλός διασύνδεσης των ελληνικών επιχειρήσεων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας. Αναλύθηκαν οι τρόποι και μέθοδοι αξιοποίησης της νέας ψηφιακής κοινότητας διασύνδεσης επιχειρήσεων που δημιούργησε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα «InnoAgora» powered by HDB, η οποία φιλοξενείται στη διεθνούς φήμης πλατφόρμα EuroQuity της Bpifrance, η οποία αριθμεί περισσότερα από 20 χιλιάδες μέλη. Για πρώτη φόρα στα ελληνικά δεδομένα, συμμετέχει ελληνικός φορέας στη EuroQuity, που στοχεύει στη δημιουργία ενός επαγγελματικού και εξειδικευμένου δικτύου επενδυτών και επιχειρηματιών. 

H συνεργασία με την Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς συμβάλει στην ανάπτυξη νέων, διασυνοριακών εργαλείων για την ενίσχυση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η HDB λειτουργεί ως μηχανισμός μόχλευσης και αξιοποίησης των εθνικών και κοινοτικών πόρων, με συγχρηματοδοτήσεις, συνεπενδύσεις και συνεργασίες που ενισχύουν την καινοτομία στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Κεντρική στρατηγική της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι μέσα από πολλαπλά και καινοτόμα εργαλεία να στηρίξει έμπρακτα την ικανότητας της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης να καινοτομεί, μέσα από σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και να ενισχύσει να την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής επιχείρησης σε διεθνές επίπεδο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης σε επενδύσεις Private Equity και Venture Capital

Οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις αναπτύχθηκαν σε συνάντηση εργασίας των Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων.
hdb-anaptyxiaki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής και Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Η συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και της Γαλλικής προβλέπει την προώθηση οικονομικών συμπράξεων μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εταιρειών καθώς και συνεργασία για την ενίσχυση των εξαγωγών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδότηση έως 200.000 ευρώ για μηχανικούς από την Αναπτυξιακή Τράπεζα

Κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ για μηχανικούς, μελετητές και κατασκευαστές με εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το ΤΜΕΔΕ που θα παρέχει προς τις τράπεζες εγγύηση για το 80% του δανείου.
hdb
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ίδρυση σωματείου από τους εργαζομένους της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι, τους τελευταίους μήνες η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στελεχώθηκε με δεκάδες νέους εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης, οι οποίοι δεν είχαν δυνατότητα συμμετοχής στο σωματείο που λειτουργούσε.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελ. Αναπτυξιακή Τράπεζα: Συνεργασία με Bpifrance για ψηφιακή σύνδεση εταιρειών

Η ψηφιακή κοινότητα «InnoAgora» της HDB συμμετέχει στην πλατφόρμα EuroQuity της Γαλλικής Αναπτυξιακής τράπεζας Bpifrance, μέσω της οποίας μπορεί να υπάρξει διεθνής ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων.