ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Κ. Μίχαλος: Αναγκαία η βελτίωση τραπεζικής χρηματοδότησης των ΜμΕ

Την στήριξη της Ένωσης Επιμελητηρίων στην προσπάθεια των τραπεζών για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος, τονίζοντας τις ανάγκες των ΜμΕ σε τραπεζική χρηματοδότηση.

Οι τράπεζες θα πρέπει να εστιάσουν στη βελτίωση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη διοικητική επιτροπή της Ένωσης, στην πόλη της Καβάλας.

 «Θα πρέπει και οι τράπεζες να αντιληφθούν ότι, αν θέλουν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, θα πρέπει να προσαρμόσουν τη στρατηγική τους στις ανάγκες και τις ευκαιρίες της εποχής» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

 «Μέχρι τώρα λειτουργούν αναγκαστικά με προτεραιότητα τη μείωση και τον έλεγχο του κόστους. Είναι καιρός να αρχίσουν να εστιάζουν και στην αύξηση των εσόδων τους, μέσα από την επέκταση των δραστηριοτήτων τους» συνέχισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Μίχαλος υπενθύμισε τη διάθεση και την ετοιμότητα της Ένωσης Επιμελητηρίων να στηρίξει «την προσπάθεια διαχείρισης των κόκκινων δανείων, αξιοποιώντας τις δομές και την εμπειρία των επιμελητηρίων».

«Αποτελεί θετική εξέλιξη η ανακοίνωση του σχεδίου «ΗΡΑΚΛΗΣ», που προωθεί η κυβέρνηση. Πρέπει, όμως, να επισημάνουμε το εξής: ζητούμενο δεν είναι μια απλή μείωση του δείκτη, αλλά η συνολική απαλλαγή της πραγματικής οικονομίας από το βάρος των κόκκινων δανείων» έσπευσε να παρατηρήσει.

Εξήγησε δε, ότι «η αριθμητική μείωση είναι το πρώτο βήμα και είναι απαραίτητη για να αποδεσμευθούν κεφάλαια, που θα διοχετευθούν στην αγορά». «Όμως, πίσω από κάθε μη εξυπηρετούμενο δάνειο, βρίσκονται άνθρωποι, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι» συνέχισε ο κ. Μίχαλος.

«Είναι, λοιπόν, εξίσου σημαντικό ζητούμενο η εξυγίανση των δανείων που δεν ρευστοποιούνται. Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια, αλλά είναι βιώσιμες και μπορούν να ορθοποδήσουν, μέσα από αποτελεσματική αναδιάρθρωση».

Ειδική μνεία έκανε και στην «ομαλή επανένταξη στο τραπεζικό σύστημα των επιχειρήσεων που καταφέρνουν να εξυγιανθούν». «Σε αυτές τις κατευθύνσεις θέλουμε να υπάρξουν περισσότερες κινήσεις στο επόμενο διάστημα, από την πλευρά των τραπεζών» κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ουσιαστικότερες παρεμβάσεις από την ΕΚΤ ζήτησε ο Κ. Μίχαλος

Την άποψή του ότι απαιτούνται ουσιαστικότερες παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να μην αδικούνται χώρες, όπως συνέβη με την Ελλάδα, εξέφρασε ο Κ. Μίχαλος στον διοικητή της Τράπεζας της Φινλανδίας Έρκι Λικάνεν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Μίχαλος: «Αναγκαία η ψηφιακή στρατηγική για τα ευρωπαϊκά νησιά»

Την ανάγκη διαμόρφωσης μιας ευρύτερης ψηφιακής στρατηγικής για τα ευρωπαϊκά νησιά υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Ευρωπαϊκών Νήσων» που πραγματοποιείται σήμερα στη Μάλτα.
mixalos-ebea
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Μίχαλος: Θετικά τα μέτρα στήριξης, αλλά απαιτείται οριστική λύση

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινούνται τα μέτρα στήριξης των κλειστών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ. Ο ίδιος επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην προστασία της υγείας και στη διάσωση της οικονομίας.