ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Κώστας Σκρέκας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Η αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος δεν θα ξεπεράσει τα 3 ευρώ μηνιαίως

Ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκας, υπογράμμισε σε συνέντευξή του ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου οι λογιαριασμοί της ΔΕΗ να μην προκαλέσουν σοκ στους καταναλωτές».

Καθησυχαστικός αναφορικά με τις αυξήσεις στους λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκας, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

Ο κ. Σκρέκας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε οι λογαρισμοί της ΔΕΗ «να μην προκαλέσουν σοκ στους καταναλωτές», ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι  η αύξηση στο κόστος των καταναλώσεων για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο για ένα μέσο νοικοκυριό με μια μέση κατανάλωση, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 2-3 ευρώ τον μήνα.

«Η ελληνική κυβέρνηση μαζί ίσως είναι η πρώτη που έσπευσε να λάβει μέτρα στήριξης για τους καταναλωτες απέναντι στο ράλι των τιμών ενέργειας», σημείωσε ο κ. Σκρέκας, ενώ διευκρίνισε επιπλέον ότι η τιμή του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του ρευματος δεν καθορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση οποιαδήποτε χώρας.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι «θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας» υπενθυμίζοντας ότι μέχρι και τον Δεκεμβριο έχει ανακοινωθεί 20% αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και επιδότηση στον λογαριασμό του ρεύματος. «Εφόσον δούμε ότι αυτές οι συνθήκες συνεχιστούν και μετά τον Δεκέμβριο, εδώ είμαστε για να στηρίξουμε τους Έλληνες», τόνισε.

Όσον αφορά την πώληση της ΔΕΗ ο κ.Σκρέκας ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει αλλά σχεδιάζει. «Έχουν έρθει 3 δισ. εκατ ευρώ στην ελληνική  αγορά  από την πώληση του 49% του μεριδίου της ΔΕΗ. Προχωράμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα φέρει έσοδα 750 εκατ ευρώ στην ΔΕΗ ώστε να γίνει οικονομικός πρωταθλητής και βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Με εξαγωγικό προσανατολισμό η νέα μονάδα ρεύματος

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Δεκεμβρίου υπεγράφη συμφωνία με την οποία η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ Εμπορίας εξαγόρασαν από τον όμιλο Κοπελούζου το 51% και 29% αντίστοιχα της εταιρείας «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης» που αναπτύσσει τη μονάδα.
Kostas Skrekas, Ypourgeio Energeias, Energeia, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Μεταξύ των φθηνότερων χωρών στο ηλεκτρικό ρεύμα η Ελλάδα

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπ. Ενέργειας τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα η μέση τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε στα 25 λεπτά, πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος ήταν στα 38,65 λεπτά.