ΓΔ: 2489.84 0.69% Τζίρος: 30.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:16:36
ypourgeio-agrotikis-anaptyxhs
Φωτο: ΑΠΕ

Κεδίκογλου: Πολλά τα οφέλη από την ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων

H δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και οι θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία είναι τα οφέλη τέτοιας επένδυσης, κατά τον υφυπουργό.

Η ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης ανάμεσα στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμο Κεδίκογλου και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Hellenic Seaplanes, Νικόλα Χαραλάμπους.

«Συζητήσαμε για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, αναβάθμισης και βελτίωσης λιμενικών υποδομών στους αλιευτικούς λιμένες και αλιευτικά καταφύγια, βάζοντας ως προσθήκη την αδειοδότηση υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι «στο ευρύτερο πλαίσιο εξετάζουμε την δημιουργία βάσεων πυροσβεστικών υδροπλάνων αναπτυγμένες σε όλη την Ελλάδα έτσι να υπάρχει αμεσότητα ανταπόκρισης».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε τα πολλαπλά οφέλη που θα σήμανε μια τέτοια επένδυση για την ελληνική οικονομία, «όπως είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και τις θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία».

Από τη μεριά του, ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι σε όλη τη χώρα 90 υδατοδρόμια βρίσκονται στη φάση της αδειοδότησης και υλοποίησης, δηλώντας μεταξύ άλλων πως «αν όλα πάνε καλά, σύντομα οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φράγμα, Νερό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥπΑΑΤ: Αρδευτικά έργα συνολικού ύψους 6,1 εκατ. ευρώ στα Τρίκαλα

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή υπόγειων αγωγών μήκους 255 χιλιομέτρων στα αγροκτήματα του Νομού Τρικάλων και λοιπών δήμων, ενώ η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης του έργου αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του Σεπτεμβρίου.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση σχολείου Μάνδρας με 420.000 ευρώ

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον Θάνο Πλεύρη για την επιπλέον χρηματοδότηση 420.000 ευρώ στον Δήμο Λαρισαίων για έργα υποδομής στη Μάνδρα, αναβαθμίζοντας την περιοχή και τοπικό σχολείο, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες φορέων.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Η ευελιξία δεν πρέπει να μειώσει την ενότητα της Ευρώπης

Ο Μ. Σχοινάς τόνισε στο Συμβούλιο Υπουργών στο Λουξεμβούργο τη σημασία διατήρησης μιας ισχυρής, πραγματικά κοινής ΚΑΠ μετά το 2028, με επαρκείς πόρους και ευρωπαϊκή στήριξη και προσανατολισμό.
Τρένο στον σταθμό Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας στη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

Η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει το αίτημα φορέων και πολιτών Ημαθίας και Πέλλας για προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση με Θεσσαλονίκη, ζητώντας επανένταξη του έργου στα χρηματοδοτικά προγράμματα και άμεση υλοποίησή του.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Οι επιθέσεις ουκρανικών drone επιχειρούν αποσταθεροποίηση της Ρωσίας

Ο Πούτιν κατηγορεί την Ουκρανία για επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές στη Ρωσία, επισημαίνοντας αύξηση επιθέσεων σε διυλιστήρια πετρελαίου. Τονίζει πως δεν βλέπει προοπτική για διαπραγματεύσεις με τον Ζελένσκι.