ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα είναι το νέο μέλος της CSR Hellas

Σκοπός της CSR HELLAS είναι η διάδοση και εφαρμογή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) στη στρατηγική λειτουργία των επιχειρήσεων και οργανισμών.

Νέο μέλος της CSR Hellas κατέστη η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, διευρύνοντας τις συνεργασίες και τις συμμετοχές της σε εθνικά αλλά και διεθνή δίκτυα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσής της. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ως νέο, κύριο μέλος της CSR HELLAS, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την υψηλή κοινωνική και περιβαλλοντική της ευθύνη, τις αρχές πάνω στις οποίες λειτουργεί, παράγοντας αξία για την επιχειρηματική κοινότητα.

Σκοπός της CSR HELLAS είναι η διάδοση και εφαρμογή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) στην στρατηγική λειτουργία των επιχειρήσεων και οργανισμών. Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα μέσα από την συμμετοχή της συμβάλλει ενεργά στην υλοποίηση πρωτοβουλιών και συλλογικών δράσεων για την αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων, προωθώντας -μεταξύ άλλων- συμπράξεις και συνεργασίες μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Κοινός στόχος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της CSR HELLAS είναι η προαγωγή ιδεών και επιχειρηματικών πρακτικών που ενισχύουν και ενδυναμώνουν την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων με άξονα την βιωσιμότητα και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Η ενσωμάτωση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προσδίδουν στις επιχειρήσεις ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Κεντρική στρατηγική της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι η στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα από πολλαπλά και καινοτόμα εργαλεία, ώστε ο επιχειρηματίας να γίνει πιο εξωστρεφής, σύγχρονος και κυρίως ανταγωνιστικός τόσο στην χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΒΕΑ και Αναπτυξιακής Τράπεζας για την καινοτομία

Οι δύο οργανισμοί συμφώνησαν στη διερεύνηση μεταξύ τους συμπράξεων για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της εξαγωγικής ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.
Challenge
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νικήτριες startups του ESG Innovation Challenge οι ResNovae και Renvis

H Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, διοργανώτρια του διαγωνισμού, επιδιώκει να διευκολύνει την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης και να διευρύνει την πιστοληπτική τους ικανότητα, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται 100 εκατ. για επενδύσεις σε startup από την Αναπτυξιακή Τράπεζα

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζας στην κατεύθυνση ενίσχυσης του ελληνικού οικοσυστήματος των startups υλοποιεί ένα νέο στοχευμένο επενδυτικό εργαλείο σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.