ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Korkidis-EBEP
Φωτο: ΑΠΕ

Νέος μέλος στο ΔΣ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ο Βασίλης Κορκίδης

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοινωση «η εμπειρία και οι γνώσεις του κ. Κορκίδη είναι εξαιρετικά χρήσιμες για τη γεμάτη προκλήσεις νέα περίοδο στην οποία εισέρχεται η ελληνική οικονομία».

Ο Βασίλης Κορκίδης, εκπρόσωπος της αγοράς και του εμπορίου, που γνωρίζει εξαιρετικά, τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρας μας, εντάσσεται ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό της Συμβούλιο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας - HDB, σημειώνει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της. 

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB, η οποία από το 2019 έχει εκτοξεύσει την αξία των διαχειριζόμενων δανείων της από τα 280 εκατ. ευρώ σε περισσότερα από 8,5 δισ. ευρώ, στηρίζει διαρκώς με νέα προϊόντα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η εμπειρία και οι γνώσεις του κ. Κορκίδη είναι εξαιρετικά χρήσιμες για τη γεμάτη προκλήσεις νέα περίοδο στην οποία εισέρχεται η Ελληνική οικονομία.

Ο κ. Βασίλης Κορκίδης είναι Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της EuroCommerce, μέλος στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. (νυν Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής).

Γεννημένος στον Πειραιά, αποφοίτησε από την Ελληνο-γαλλική Σχολή Πειραιά “Saint Paul” και συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Southampton, όπου σπούδασε ναυπηγός με πτυχίο (BSC HONORS) στη Ναυπηγική και Διαχείριση Πλοίων. Είναι κάτοχος Master στο Ναυτικό Δίκαιο (LLM) και το Διεθνές Εμπόριο και Μεταφορές (MSC), ενώ διευθύνει δύο επιχειρήσεις με έδρα τον Πειραιά, που δραστηριοποιούνται από το 1961 στις εισαγωγές-εξαγωγές ηλεκτρολογικού υλικού και εφοδιασμού ναυτιλίας και βιομηχανίας.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής Ασφάλειας της Εργασίας, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME), μέλος του Δ.Σ. της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Χρηματοδοτικά εργαλεία για νέες επενδύσεις στις ΑΠΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, ανέφερε ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα ξεκίνησε τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των σχημάτων που θέλουν να μπουν στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδοτεί την έρευνα και την καινοτομία η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Κάθε επιχείρηση-δικαιούχος μπορεί να αιτηθεί τη λήψη τραπεζικού δανείου από 25.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ, με τη συνολική χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου να φτάνει τα 140 εκατ. ευρώ. Ποιες τράπεζες συμμετέχουν στο νέο Ταμείο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Τσακίρης: Ενισχύουμε την αγορά συνεχώς με νέα χρηματοοικονομικά μέσα

Ο συνολικός αριθμός των funds που συμμετέχει η ΕΑΤΕ (π.ΤΑΝΕΟ) είναι 13, ενώ τα συνολικά κεφαλαία που έχει δεσμεύσει στα σχήματα αυτά είναι πάνω από 300 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά κεφάλαια των σχημάτων αυτών ανέρχονται στα 900 εκατ. ευρώ.
EATE-Mubadala
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομβικής σημασίας η συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα σε Mubadala - ΕΑΤΕ

Η Mubadala και η ΕΑΤΕ ολοκλήρωσαν την πρώτη τους συν-επένδυση υπό τους όρους της νέας διευρυμένης συμφωνίας στο VentureFriends Fund III, ένα fund με βάση την Αθήνα, το οποίο επενδύει στα αρχικά στάδια τεχνολογικών επιχειρήσεων.