Φώτο: ΑΠΕ

Σαρρηγεωργίου: Ανασφαλιστοι οι Έλληνες στις φυσικές καταστροφές

Μιλώντας στο συνεδρίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με θέμα την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές, ο κ. Σαρρηγεωργίου επεσήμανε ότι οι Έλληνες παραμένουν ανασφαλιστοι στις φυσικές καταστροφές

Ανασφαλιστοι στις φυσικές καταστροφές είναι οι Έλληνες πολίτες, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Από το βήμα του συνεδρίου της Ένωσης με θέμα την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές, πρόληψη και αντιμετώπιση, ο κ. Σαρρηγεωργίου επεσήμανε ότι από το 1983 έως το 2018 οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν πληρώσει μόλις 348 εκατομμύρια ευρώ για την για 24,000 ζημιές. O κ. Σαρρηγεωργίου ζήτησε από την Πολιτεία να δημιουργήσει επενδυτικά κίνητρα για την προσέλκυση πράσινων επενδύσεων.

Η θεματολογία της ημερίδας εστιάζει στην κλιματική αλλαγή, στις φυσικές καταστροφές και τις επιπτώσεις τους και στο ρόλο και τις πρωτοβουλίες της ασφαλιστικής αγοράς για τις φυσικές καταστροφές και ιδιαίτερα στην πρόταση για την κάλυψη κατοικιών από σεισμό.Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της και η συζήτηση σχετικά με το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ασφαλιστική αγορά στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων των ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει αυθαίρετη αναπροσαρμογή από τις ασφαλιστικές

Ο υπ. Ανάπτυξης με δήλωσή του επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζει ότι η αναπροσαρμογή τιμών για τις ασφάλειες ζωής αφορά μόνο πολύ συγκεκριμένα συμβόλαια και όχι το σύνολό τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνω των 5 εκατ. οι αιτήσεις αποζημιώσεων από τη «Θάλεια» για τις ασφαλιστικές 

«Όπως στη "Θάλεια" έτσι και σε κάθε φυσική καταστροφή, οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις είναι πάντοτε στο πλευρό των ασφαλισμένων», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, Ερ. Μοάτσος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για κατοικίες η πλειοψηφία των συμβολαίων του κλάδου ασφάλισης περιουσίας

Για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχαν εκδοθεί το 2019 δηλώθηκαν περίπου 22.000 ζημιές εντός του 2019, εκ των οποίων ποσοστό 56% αφορούσαν σε κατοικίες και οι υπόλοιπες σε λοιπούς κινδύνους.