ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Σαρρηγεωργίου: Ανασφαλιστοι οι Έλληνες στις φυσικές καταστροφές

Μιλώντας στο συνεδρίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με θέμα την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές, ο κ. Σαρρηγεωργίου επεσήμανε ότι οι Έλληνες παραμένουν ανασφαλιστοι στις φυσικές καταστροφές

Ανασφαλιστοι στις φυσικές καταστροφές είναι οι Έλληνες πολίτες, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Από το βήμα του συνεδρίου της Ένωσης με θέμα την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές, πρόληψη και αντιμετώπιση, ο κ. Σαρρηγεωργίου επεσήμανε ότι από το 1983 έως το 2018 οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν πληρώσει μόλις 348 εκατομμύρια ευρώ για την για 24,000 ζημιές. O κ. Σαρρηγεωργίου ζήτησε από την Πολιτεία να δημιουργήσει επενδυτικά κίνητρα για την προσέλκυση πράσινων επενδύσεων.

Η θεματολογία της ημερίδας εστιάζει στην κλιματική αλλαγή, στις φυσικές καταστροφές και τις επιπτώσεις τους και στο ρόλο και τις πρωτοβουλίες της ασφαλιστικής αγοράς για τις φυσικές καταστροφές και ιδιαίτερα στην πρόταση για την κάλυψη κατοικιών από σεισμό.Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της και η συζήτηση σχετικά με το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ασφαλιστική αγορά στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων των ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Aναγκαία η ασφάλιση περιουσίας από φυσικές καταστροφές

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών εξήγησε ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτή η κουλτούρα και μόλις το 15% των κατοικιών στην Ελλάδα είναι ασφαλισμένες για φυσικές καταστροφές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανασφάλιστες για ακραία φυσικά φαινόμενα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ανά δραστηριότητα επιχείρησης προκύπτει ότι οι κατηγορίες με τη μεγαλύτερη προσέγγιση στη συγκεκριμένη ασφάλιση είναι η εστίαση - τρόφιμα - ποτά - τουρισμός, δηλώνοντας ασφαλισμένες το 32%.