ΓΔ: 1170.13 0.14% Τζίρος: 93.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ιωάννης Μπρατάκος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών - ΕΒΕΑ
Φωτο: Ιωάννης Μπρατάκος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών - ΕΒΕΑ

Συνεργασία ΕΒΕΑ με Επιμελητήριο Καβάλας για εταιρείες startups

«Σήμερα, μπορούμε και πρέπει να επιταχύνουμε τα βήματά μας, για να φέρουμε την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Γ. Μπρατάκος.

Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ξεκίνησε επίσημα η συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων για την από κοινού ανάληψη δράσεων και την αξιοποίηση της εμπειρίας που έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια σε θέματα νεοφυούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση:  Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης παρουσίασης των αποτελεσμάτων της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας “Kick-iT” του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ότι «η Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Επιμελητηρίου Καβάλας – και η δραστηριότητα που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα – είναι μια έμπρακτη απόδειξη των δημιουργικών δυνατοτήτων της ελληνικής Περιφέρειας. Είναι μια έμπρακτη απόδειξη του καθοριστικού ρόλου που μπορούν να αναλάβουν τα Επιμελητήρια στην τοπική και την ευρύτερη ανάπτυξη: στηρίζοντας τον παραγωγικό κόσμο κάθε περιοχής, συμβάλλοντας στην επώαση και την ανάδειξη νέων, ελπιδοφόρων επιχειρήσεων. Με προϊόντα και υπηρεσίες που ενσωματώνουν γνώση και καινοτομία».

Ο κ. Μπρατάκος, περιγράφοντας το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων, είπε ότι το ΕΒΕΑ μέσω της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας - Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ ξεκινά επίσημα συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας με στόχο να αναδείξει την καινοτομία σε πυλώνα ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας της Καβάλας, της ευρύτερης περιφέρειας και της εθνικής μας οικονομίας. «Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με το Επιμελητήριο Καβάλας και την αντίστοιχη δομή, σχεδιάζουμε στο επόμενο διάστημα μια σειρά από κοινές δράσεις. Στη συμμετοχή μελών των δύο Επιμελητηρίων σε δραστηριότητες coaching των επιχειρηματικών ομάδων. Σε κοινές δράσεις προβολής, τόσο του έργου των δύο δομών, όσο και των καινοτομικών εφαρμογών που φιλοξενούν.

Σε κοινές δράσεις συνεργασίας με ακαδημαϊκά ιδρύματα. Σε πρωτοβουλίες για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της απασχόλησης σε περιφερειακό επίπεδο. Και σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής και ερευνητικής εμπειρίας, για νέους επιχειρηματίες και επιστήμονες».

Μέσα από αυτή τη συνένωση δυνάμεων, δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν σημαντικές οικονομίες κλίμακας. Να βοηθηθούν οι καλύτερες επιχειρηματικές ομάδες, να βρουν πιο γρήγορα το δρόμο της ανάπτυξης και να πετύχουν τους στόχους τους. Αλλά και να συμβάλουμε ευρύτερα στην ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας μας.

«Σήμερα, μπορούμε και πρέπει να επιταχύνουμε τα βήματά μας, για να φέρουμε την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή. Μπορούμε και πρέπει να φέρουμε πιο κοντά την τεχνολογική πρόοδο με το επιχειρηματικό ταλέντο και τη δημιουργικότητα. Μπορούμε και πρέπει να διευκολύνουμε την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε νέα γνώση, σε νέα εργαλεία και πόρους. Η χώρα μας διαθέτει πλεονεκτήματα και δυνατότητες που της επιτρέπουν να γράψει τη δική της ιστορία επιτυχίας, στο χώρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας» είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

«Με την αξιοποίηση σημαντικών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την ενίσχυση επενδύσεων στην καινοτομία και για την αναβάθμιση των σχετικών υποδομών. Με τη δημιουργία των νέων κόμβων καινοτομίας, που σχεδιάζονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Με την υλοποίηση ξένων επενδύσεων, που εμπλουτίζουν το οικοσύστημα και το προφίλ καινοτομίας της χώρας».

«Σε αυτή την προσπάθεια τα Επιμελητήρια μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Μπορούν να συμβάλλουν με την πολύτιμη τοπική τους γνώση και εμπειρία. Αλλά και μέσα από μια νέα κουλτούρα γόνιμων συνεργασιών και δικτύωσης» τόνισε ο κ. Μπρατάκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΕΒΕΑ ενισχύει την ανάπτυξη του οικοσυστήματος startup στην Καβάλα

Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας θα υπάρξουν κοινές δράσεις όπου θα ενισχυθεί το έργο επιχειρηματικών ομάδων καινοτομίας ενώ θα υπάρξουν και κοινές δράσεις συνεργασίας με ακαδημαϊκά ιδρύματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Προσκαλεί τις καινοτόμες ΜμΕ για ένταξη σε πρόγραμμα επιτάχυνσης

Οι επιλεγμένες ΜμΕ θα περάσουν από ένα εντατικό πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης που υποστηρίζεται από δύο σημαντικούς θεσμούς: την αγορά αγγέλων και τη μεταφορά τεχνολογίας σε διακρατικό επίπεδο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργαστήρια για την εκπαίδευση των επιχειρήσεων ετοιμάζει το ΕΒΕΑ

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, τόνισε τη σημασία της υιοθέτησης και εφαρμογής από τις επιχειρήσεις, των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης και της υπεύθυνης και βιώσιμης επιχειρηματικότητας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Εφραίμογλου: Σημαντικά περιθώρια διεύρυνσης των σχέσεων με Κορέα

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημείωσε πως η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Νότιας Κορέας έχει ενισχυθεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια με βασικούς πυλώνες τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία.