ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
votanikos, gipedo, dipli, anaplasi

Πλησιάζει η έγκριση της δημοπράτησης του νέου γηπέδου στον Βοτανικό

Μέχρι την Παρασκευή πρόκειται να δοθεί η έγκριση για τη δημοπράτηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού που θα κρατήσει συνολικά ένα χρόνο μέχρι να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος του έργου τον Οκτώβριο του 2023.

Προχωρά, πλέον, σε τελικό στάδιο το θέμα της δημοπράτησης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού, στην περιοχή του Βοτανικού, που από κοινού με τις νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες στο μεγάλο πρότζεκτ της "Διπλής Ανάπλασης" σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Εντός της Τετάρτης (12/10) οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, θα παραλάβουν από το τεχνικό συμβούλιο του Υπουργείου Υποδομών, την έγκριση για τη δημοπράτηση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου με την μέθοδο του άρθρου 50 του νόμου 4412. Η όλη διαδικασία, άλλωστε, "τρέχει" εδώ και δύο εβδομάδες, απ’ την ώρα δηλαδή που εγκρίθηκαν και τυπικά από το Υπουργείο Ενέργειας, οι περιβαλλοντικοί όροι του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Όταν πάρει «στα χέρια της» την τελική έγκριση η δημοτική αρχή της Αθήνας, έως την Παρασκευή (15/10) θα ανέβει στην ημερήσια διάταξη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου η «έγκριση δημοπράτησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού».

Είναι χαρακτηριστικό πως τα φύλλα δημοπράτησης που περιλαμβάνουν αναλυτικά τους όρους της διαδικασίας, έχουν ήδη συγγραφεί κι όλα δείχνουν απόλυτα έτοιμα για την έναρξη της δημοπράτησης της νέας ποδοσφαιρικής αρένας που θα φιλοξενήσει τα επόμενα χρόνια τον Παναθηναϊκο.

Η δημοπράτηση του γηπέδου θα κρατήσει συνολικά χρόνο, μέχρι να προκύψει προς το τέλος Οκτωβρίου 2023, ο ανάδοχος που θα αναλάβει την κατασκευή του νέου γηπέδου. Τα δε έργα (βάσει σχεδιασμού) θα αρχίσουν το τελευταίο δίμηνο του 2023, με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός 36 μηνών, δηλαδή προς τους τελευταίους μήνες του 2026.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

votanikos, gipedo, dipli, anaplasi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσα στο εξάμηνο του 2023 οι πρώτες μελέτες για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, οι οριστικές μελέτες αναμένεται να είναι έτοιμες εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, ανοίγοντας πλέον τον δρόμο για την ανέγερση των εγκαταστάσεων του συλλόγου στον Βοτανικό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπακογιάννης: Γήπεδο στο Βοτανικό το 2026, δεδομένη η χρηματοδότηση

Στη Λ. Αλεξάνδρας θα δημιουργηθούν ελεύθεροι χώροι πρασίνου, εντευκτήριο, μουσείο και υπόγειο πάρκινγκ και στον Βοτανικό η γήπεδο ποδοσφαίρου έως 40.000 θέσεων, εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΒΑ: Επενδύσεις 50 εκατ. την επόμενη διετία για τα νέα βιομηχανικά πάρκα

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα ωφεληθούν τα 14 μεγαλύτερα βιομηχανικά πάρκα της χώρας, καθώς προβλέπεται η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών τους με στόχο να μετατραπούν σε τεχνολογικά έξυπνα και περιβαλλοντικά βιώσιμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Οι 3 πυλώνες για την πράσινη μετάβαση της οικονομίας

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η χώρα προχωρά σε επενδύσεις και συνεργασίας που την καθιστούν ενεργειακό κόμβο θωρακίζοντας την ελληνική οικονομία ενώ παράλληλα προχωρά ραγδαία η ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Υλοποιούνται 34 έργα ΣΔΙΤ ύψους 4,6 δισ. ευρώ

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σημαντικά πρόκειται να είναι τα οφέλη για την ελληνική οικονομία στην πρώτη πενταετία, υπογραμμίζοντας ότι μέσω των ΣΔΙΤ εξασφαλίζεται η γρήγορη και απρόσκοπτη ολοκλήρωση των έργων.