ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
paros-nisia
Φώτο: Shutterstock

Στην αγορά της Κίνας στοχεύει η Πάρος για να αυξήσει την τουριστική της κίνηση

Στην έκθεση του Λονδίνου, οι εκπρόσωποι του Δήμου Πάρου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν σειρά και άλλων προγραμματισμένων συναντήσεων με κόσμο από τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ινδία.

Το άνοιγμα της ταξιδιωτικής κίνησης από την Κίνα από τις αρχές Νοεμβρίου, έπειτα από την απαγόρευση που ίσχυε από το 2020, αποτέλεσε το αντικείμενο συναντήσεων των εκπροσώπων του Δήμου Πάρου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην έκθεση World Travel Market (WTM) στο Λονδίνο.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους του ταξιδιωτικού οργανισμού Dragon Trail International, ο οποίος ειδικεύεται στην αγορά της Κίνας. 

«Λειτουργούμε με σχέδιο και προλαβαίνουμε τις εξελίξεις» - δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Μάρκος Κωβαίος - «όπως άλλωστε έχουμε πράξει και με άλλες αγορές πέρυσι, ακόμα και το 2020, μέσω των διαδικτυακών συναντήσεων που είχαμε με παράγοντες της διεθνούς ταξιδιωτικής αγοράς».

Και πρόσθεσε: «Προσβλέπουμε σε αγορές που προσφέρονται τόσο στην επέκταση της τουριστικής περιόδου όσο και στην αύξηση της μέσης παραμονής σε συνδυασμό και με την ενίσχυση των εσόδων, όπως είναι η αμερικανική. Με αυτή την έννοια δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την Κίνα, τώρα μάλιστα που βρίσκεται στη φάση της άρσης απαγόρευσης των ταξιδιών. Και αυτό αποδεικνύει ότι η στρατηγική μας έχει ορίζοντα, δεν αναπτύσσεται τυχαία και προλαβαίνει τις εξελίξεις».

Στην έκθεση του Λονδίνου, οι εκπρόσωποι του Δήμου Πάρου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν σειρά και άλλων προγραμματισμένων συναντήσεων με travel bloggers, δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες από τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ινδία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός: Αναμένεται δυναμική επιστροφή των κινέζων ταξιδιωτών

Οι τελευταίοι τουρίστες από την Κίνα ήρθαν στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2020. Έκτοτε η κινέζικη αγορά του τουρισμού «πάγωσε» με τους περιορισμούς που εφαρμόζονταν για την πανδημία να κάνουν τα ταξίδια εκτός Κίνας απαγορευτικά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυναμικά και με αισιοδοξία ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για τη Ρόδο

Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε τρεις εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει εκτίμηση ότι θα διαρκέσει περισσότερο με βάση και τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί.
Ρέθυμνο, Κρήτη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προβληματίζει η έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου

Με την σεζόν στην Κρήτη να ξεκινάει φέτος νωρίτερα από τις άλλες χρονιές και το νησί να αναμένει μεγάλο όγκο επισκεπτών, η στελέχωση των τουριστικών μονάδων στο Ρέθυμνο αποτελεί στοίχημα για τους τοπικούς παράγοντες.