ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Δημόσιος υπάλληλος επικυρώνει έγγραφο
Δημόσιος υπάλληλος επικυρώνει επίσημο έγγραφο με σφραγίδα σε γραφείο.

Η Ελλάδα εξάγει τεχνογνωσία στην Αλβανία για τη λειτουργία του Δημοσίου

Το πρόγραμμα «Young Cells», απευθύνεται σε νέους υπαλλήλους με εμπειρία από 3 έως 8 χρόνια στον δημόσιο τομέα και έχει στόχο να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη μιας επαγγελματικής, αποτελεσματικής και διαφανούς δημόσιας διοίκησης στην Αλβανία.

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), αναλαμβάνει να αναμορφώσει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης της Αλβανίας, ως μέρος της κοινοπραξίας, που ανεδείχθη νικήτρια στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάληψη του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΚΔΔΑ έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας και με την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης για τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Το έργο, που έχει τίτλο «Ανάπτυξη Ικανοτήτων για δημόσιους υπαλλήλους της Αλβανίας, συμπεριλαμβανομένης πρακτικής άσκησης σε Διοικήσεις Κρατών-Μελών της ΕΕ και Σχέδιο Εκπαίδευσης», ή, για συντομία «Young Cells», απευθύνεται σε νέους υπαλλήλους με εμπειρία από 3 έως 8 χρόνια στον δημόσιο τομέα και έχει στόχο να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη μιας επαγγελματικής, αποτελεσματικής και διαφανούς δημόσιας διοίκησης στην Αλβανία.

Το έργο αποσκοπεί στο να βελτιώσει την επαγγελματική ικανότητα και την τεχνογνωσία των δημόσιων υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης, ανεξάρτητων ιδρυμάτων και μονάδων τοπικής αυτοδιοίκησης σε βασικούς τομείς της αλβανικής δημόσιας διοίκησης, παρέχοντας την ευκαιρία σε επιλεγμένους δημόσιους υπαλλήλους να παρακολουθήσουν εκπαίδευση και να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις και πρακτική άσκηση σε φορείς ομόλογους του ΕΚΔΔΑ και σε δημόσιες διοικήσεις των κρατών μελών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας.

Τέλος, το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη βιώσιμων μηχανισμών για την υποστήριξη της επαγγελματικής εξέλιξης των νέων δημοσίων υπαλλήλων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεισφέρουν ουσιαστικά στις βασικές μεταρρυθμίσεις της Αλβανίας και συμβάλλοντας στην κάλυψη των απαιτήσεων για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο Attica Bank
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ποιους ξέχασε το νέο μισθολόγιο, η αγωνία της Ellington και το δάνειο στη Wind

Η mega σύγκρουση καναλιών – Nova και το μπέρδεμα με το δάνειο στη Wind, η κινητοποίηση της Ellington εν όψει του κινδύνου να χάσει την τιτλοποίηση Omega, το παράπονο των ερευνητών, η πύρινη λαίλαπα και το αλβανικό λεκ.
Ελληνική οικονομία χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 3,55 δισ. ευρώ τα «φέσια» του Δημοσίου προς ιδιώτες - Στα 2,76 δισ. ευρώ οι οφειλές

Τον Ιούνιο οι οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης προς ιδιώτες μειώθηκαν κατά 168 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τα 3,55 δισ. ευρώ, ωστόσο παραμένουν αυξημένες κατά 251 εκατ. ευρώ από την αρχή του έτους.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Δασική φωτιά ξέσπασε στη Μαλακάστρα Αλβανίας

Οι αλβανοί πυροσβέστες μάχονται δασική πυρκαγιά στη Μαλακάστρα, που οδήγησε σε απομάκρυνση 15 οικογενειών. Δυνάμεις επιχειρούν να συγκρατήσουν τις φλόγες, ενώ άλλη πυρκαγιά νότια του Αργυροκάστρου αποδίδεται σε κεραυνό.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έγκριση έκδοσης 53χρονου Αλβανού για σοβαρά αδικήματα

Στην Αλβανία εκδίδεται 53χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα εσόδων από ναρκωτικά. Η υπεράσπισή του μιλά για αόριστες κατηγορίες και πολιτικά κίνητρα.
Παιδικός σταθμός εσωτερικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Οριστικοί πίνακες για 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς αναρτήθηκαν

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες επιλογής για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν δωρεάν το 2026-2027 στους 28 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ. Οι πίνακες, αναλυτικά για κάθε σταθμό, δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ.