ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Ελλάδα εξάγει τεχνογνωσία στην Αλβανία για τη λειτουργία του Δημοσίου

Το πρόγραμμα «Young Cells», απευθύνεται σε νέους υπαλλήλους με εμπειρία από 3 έως 8 χρόνια στον δημόσιο τομέα και έχει στόχο να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη μιας επαγγελματικής, αποτελεσματικής και διαφανούς δημόσιας διοίκησης στην Αλβανία.

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), αναλαμβάνει να αναμορφώσει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης της Αλβανίας, ως μέρος της κοινοπραξίας, που ανεδείχθη νικήτρια στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάληψη του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΚΔΔΑ έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας και με την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης για τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Το έργο, που έχει τίτλο «Ανάπτυξη Ικανοτήτων για δημόσιους υπαλλήλους της Αλβανίας, συμπεριλαμβανομένης πρακτικής άσκησης σε Διοικήσεις Κρατών-Μελών της ΕΕ και Σχέδιο Εκπαίδευσης», ή, για συντομία «Young Cells», απευθύνεται σε νέους υπαλλήλους με εμπειρία από 3 έως 8 χρόνια στον δημόσιο τομέα και έχει στόχο να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη μιας επαγγελματικής, αποτελεσματικής και διαφανούς δημόσιας διοίκησης στην Αλβανία.

Το έργο αποσκοπεί στο να βελτιώσει την επαγγελματική ικανότητα και την τεχνογνωσία των δημόσιων υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης, ανεξάρτητων ιδρυμάτων και μονάδων τοπικής αυτοδιοίκησης σε βασικούς τομείς της αλβανικής δημόσιας διοίκησης, παρέχοντας την ευκαιρία σε επιλεγμένους δημόσιους υπαλλήλους να παρακολουθήσουν εκπαίδευση και να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις και πρακτική άσκηση σε φορείς ομόλογους του ΕΚΔΔΑ και σε δημόσιες διοικήσεις των κρατών μελών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας.

Τέλος, το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη βιώσιμων μηχανισμών για την υποστήριξη της επαγγελματικής εξέλιξης των νέων δημοσίων υπαλλήλων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεισφέρουν ουσιαστικά στις βασικές μεταρρυθμίσεις της Αλβανίας και συμβάλλοντας στην κάλυψη των απαιτήσεων για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας των ελληνικών επιχειρήσεων με βαλκανικές χώρες

Το ύψος των ελληνικών επενδύσεων σε Αλβανία, Σερβία και Βόρεια Μακεδονία, ξεπερνά τα τρία δισ. δολάρια, καθιστώντας την Ελλάδα μία από τις μεγαλύτερες χώρες σε ξένες επενδύσεις σε αυτές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζει το σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο από το 2023

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα αξιολογικά συστήματα, στο νέο δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στους προϊσταμένους, αντί για τους υπαλλήλους και γίνεται για επιδόσεις με βάση προκαθορισμένη στοχοθεσία σε επίπεδο οργανικής μονάδας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουλή: Αυξάνεται η αποζημίωση των δημοτικών συμβούλων μέσω τροπολογίας

Επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της αποζημίωσης των μελών του δημοτικού συμβουλίου, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.