Φώτο: ΑΠΕ

Κ. Μητσοτάκης: Μπορούν να έρθουν μεγάλες επενδύσεις από τον Κόλπο

Ο πρωθυπουργός από το Άμπου Ντάμπι ανέφερε πως πολύ σημαντικά κεφάλαια από τον Κόλπο μπορούν να στηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Την ταύτιση απόψεων μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Άμπου Ντάμπι που βρέθηκε με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων από την αραβική χερσόνησο, και σημείωσε πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης για την ενίσχυση των σχέσεων με τις χώρες της αραβικής χερσονήσου.

«Υπάρχει μια ομάδα χωρών, με τις οποίες έχουμε κοινή αντίληψη για την προώθηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας», ανέφερε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο Άμπου Ντάμπι, κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σχετικά με τις συζητήσεις που είχε στις δύο χώρες για την οικονομία και την προσέλκυση επενδύσεων σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε ένα μεγάλο κενό στο επίπεδο των σχέσεων με τις δύο αυτές χώρες» και τόνισε: «Είναι βέβαιο ότι μπορούν να κινητοποιηθούν πολύ σημαντικά κεφαλαία από τον Κόλπο τα οποία θα στηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

 Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε τονίζοντας πως «Έχουμε δρομολογήσει έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη για το πώς μπορούμε να κινητοποιήσουμε σημαντικά κεφαλαία από το Άμπου Ντάμπι».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Βελτιώνεται το επενδυτικό περιβάλλον, σημαντικός ο ρόλος του κράτους 

Καταλληλότερη για επενδύσεις σε σύγκριση με το παρελθόν είναι σήμερα η χώρα μας, όπως τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη με στελέχη του οργανισμού Young Presidents' Organization.  
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα εποχή οικονομικών ευκαιριών στην Ελλάδα «βλέπει» ο Μητσοτάκης

Να βάλουν στην ατζέντα τους την ελληνική οικονομία, κάλεσε ο Κ. Μητσοτάκης, τους Αμερικανούς επενδυτές καθώς όπως επεσήμανε οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα δημιουργούν πλήθος οικονομικών ευκαιριών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμη για νέους επενδυτές η Ελλάδα, λέει ο Μητσοτάκης

Η Ελλάδα είναι «open for business» δήλώσε σε συνέντευξή του στο κινεζικό δίκτυο CGTN, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε πως ο απώτερος στόχος είναι η μετατροπή του Πειραιά στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Μια νέα εποχή ανατέλλει για την Ελλάδα»

Μιλώντας σε Ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κάλεσε τους Κινέζους επιχειρηματίες να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να επενδύσουν.