ΓΔ: 1425.32 0.21% Τζίρος: 6.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:06:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Γεωργιάδης: Επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής 32 κλινών ΜΕΘ σε Ευαγγελισμό

«Το υπουργείο Υγείας δεσμεύεται για τη διασφάλιση της στελέχωσης των Μονάδων με το αναγκαίο για τη λειτουργία του ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό»επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους επισκέφθηκαν σήμερα, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», συνοδευόμενοι από τον Διοικητή του νοσοκομείου Τάσο Γρηγορόπουλο, προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες κατασκευής 32 νέων κλινών ΜΕΘ, δωρεά του Αθανασίου Μαρτίνου και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Αφορά το έργο «Ανακαίνιση -Αναδιαρρύθμιση Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ2 (Τμήμα Α) & Μονάδας Πρώην Εμφραγμάτων (Τμήμα Β)», με πρόβλεψη ολοκλήρωσης των εργασιών εντός χρονικού διαστήματος πέντε μηνών. Με εγκαταστάσεις επιφάνειας περίπου 1.800 τμ και με πρωτοποριακές τεχνικές δυνατότητες όσον αφορά στους χώρους και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, το έργο αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας.

Μετά την επίσκεψή του στο χώρο των εργασιών, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να επιθεωρήσουμε τις εργασίες κατασκευής 32 νέων κλινών ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα, το νοσοκομείο διέθετε 31 κλίνες ΜΕΘ. Με τη δωρεά του κ. Αθανασίου Μαρτίνου και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» - και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως για αυτό- διπλασιάζουμε τις κλίνες ΜΕΘ.

Το υπουργείο Υγείας δεσμεύεται για τη συνδρομή και τη συνεργασία του με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου όσον αφορά στη διασφάλιση της στελέχωσης των άνω Μονάδων με το αναγκαίο για τη λειτουργία του ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της χώρας σε σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε:

«Οι εργασίες για την ανακαίνιση και αναμόρφωση των 32 κλινών ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό έχουν ξεκινήσει. Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου για αυτή τη σπουδαία δωρεά και τη διαχρονική τους στήριξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η πρωτοβουλία αυτή των δύο Ιδρυμάτων αποτελεί πρότυπο συνεισφοράς του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Στόχος μας είναι η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τόσο σε κτιριακό επίπεδο όσο και μέσω της ενίσχυσης του προσωπικού. Η δωρεά αυτή θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις δράσεις μας ως Υπουργείο Υγείας και θα συμβάλει αποτελεσματικά στη βελτίωση των υποδομών και στην παροχή καλύτερης φροντίδας στους ασθενείς. Ενώνουμε δυνάμεις έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας στους συμπολίτες μας».

Τέλος, ο Διοικητής του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» Τάσος Γρηγορόπουλος τόνισε:

«Η έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ2 και της Μονάδας Πρώην Εμφραγμάτων του μεγαλύτερου Νοσοκομείου ΕΣΥ της χώρας, αναμένεται με μεγάλες προσδοκίες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους δωρητές και υποστηρικτές της προσπάθειας αυτής, το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, οι οποίοι προσέφεραν και προσφέρουν άοκνα τη βοήθειά τους σε όλα τα στάδια του άνω έργου».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Στα εγκαίνια του «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο Νοσοκομείο «Μεταξά»

«Μην ξεχνάμε ότι βασικός μας σκοπός, είναι να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Είναι ημέρα χαράς για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και σας υπόσχομαι ότι θα ακολουθήσουν πολλές τέτοιες ημέρες χαράς πολύ σύντομα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Προανήγγειλε αλλαγές στην διαχείριση των μονάδων αίματος

Ο υπουργός σημείωσε πως η περίπτωση της Ελλάδας έχει φτάσει «να μελετάται επιστημονικά διεθνώς»: Να έχουμε «πολύ μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στην Ελλάδα και να αναγκαζόμαστε να εισάγουμε κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες φιάλες αίματος».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Οι πολίτες δικαιούνται να ζητάνε πάντα το κάτι παραπάνω

«Δεν έχουμε άπειρους δημοσιονομικούς πόρους, αλλά η Κυβέρνηση αυτή σίγουρα έχει δώσει πολύ μεγάλη σημασία στην υγεία και το 2024 ξεκινάει ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα προκήρυξης μονίμων θέσεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Μεγαλύτερη η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης: «Είναι απόλυτη ηθική υποχρέωση για μία πολιτεία που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή και προηγμένη να βρίσκει τον τρόπο να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές θεραπείες για τους ασθενείς της».