ΓΔ: 1404.11 -0.20% Τζίρος: 85.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σε πλήρη λειτουργία το Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου με στόχο τη διαφάνεια

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου, με τη λειτουργία του νέου σύγχρονου και λειτουργικού Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου ενισχύεται η δημοσιότητα στον χώρο του ηλεκτρονικού τύπου.

Η διαδικασία έγγραφής των ηλεκτρονικών μέσων της χώρας στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (ΜΗΤ) της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σταδιακά τα πιστοποιημένα μέλη τα οποία έχουν ελεγχθεί ότι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και κριτήρια (ν. 5005/2022 (Α’ 236)), λαμβάνουν τον μοναδικό αριθμό Μητρώου τον οποίο αναρτούν στις ιστοσελίδες τους.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ), με τη λειτουργία του νέου σύγχρονου και λειτουργικού Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου ενισχύεται η διαφάνεια και η δημοσιότητα στον χώρο του ηλεκτρονικού τύπου, της διασύνδεσής του με τις αναπτυξιακές ανάγκες των επιχειρήσεων των μέσων μαζικής επικοινωνίας, της καταχώρισης και προβολής στις επιχειρήσεις αυτές διαφήμισης από τον δημόσιο τομέα και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και της ένταξής τους σε προγράμματα κρατικής ενίσχυσης.

Η ΕΝΕΔ, επισημαίνει επίσης ότι συμμετείχε ενεργά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου και συνέβαλλε από κοινού και σε άριστη συνεργασία με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη και τον γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτριο Γαλαμάτη, στη δημιουργία της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας.

Το Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου βρίσκει εφαρμογή στην πρόσφατη υπ’ αριθμ. Κοινή Υπουργική Απόφαση Ε/2018/09-05-2024 (Β’ 2729) του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Π. Μαρινάκη, και του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθ. Πετραλιά, με θέμα «Πρόγραμμα χρηματοδότησης για την οικονομική στήριξη επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, παρόχων περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών, περιοδικού τύπου και επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου» (ΑΔΑ: Ψ0ΛΔ46ΜΓΨ7-ΚΣΗ), για την οποία οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού τύπου πρέπει να έχουν λάβει πιστοποίηση στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (ΜΗΤ) μέχρι και την 7η Ιουνίου 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ ο Χάρης Χατζηχαραλάμπους

Υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης του Δημόσιου Τομέα, έχοντας διατελέσει γενικός διευθυντής στη Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών (2008-2009). Διετέλεσε επίσης διευθυντής της Διεύθυνσης Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (2011-2014).
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς είδαν τα ξένα ΜΜΕ την εκλογική επικράτηση του Κ. Μητσοτάκη

Για συντριπτική εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας κάνουν λόγο τα ξένα Μέσα που αναφέρουν ότι η οικονομία και η ανάπτυξη της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο, με τον Κ. Μητσοτάκη να λαμβάνει ξεκάθαρη εντολή για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.