ΓΔ: 2696.34 1.14% Τζίρος: 205.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:06:36
Λιμάνι Αμβούργου Γερμανία

Οι Γερμανοί βιομήχανοι ζητούν άμεση αλλαγή οικονομικής πολιτικής

«Είναι ζωτικής σημασίας για τις εταιρείες στη Γερμανία ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός να είναι πλέον σε θέση να δράσει γρήγορα», δήλωσε ο Πίτερ Αντριάν, πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων.

Η Ένωση Γερμανικών Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων (DIHK) κάλεσε τη νέα κυβέρνηση της Γερμανίας, η οποία πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα, να αλλάξει γρήγορα την οικονομική πολιτική της χώρας, μετέδωσε το DPA.

«Είναι ζωτικής σημασίας για τις εταιρείες στη Γερμανία ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός να είναι πλέον σε θέση να δράσει γρήγορα», δήλωσε στην Rheinische Post ο Πίτερ Αντριάν, πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων.

«Εμείς, ως επιχειρηματική κοινότητα, περιμένουμε (από τη νέα κυβέρνηση - επιμ. σημ.) αποφασιστικότητα, ενότητα - και πάνω από όλα ταχύτητα», σημειώνει ο Πίτερ Άντριαν.

Τονίζει ορισμένες ρήτρες της συμφωνίας συνασπισμού μεταξύ του συντηρητικού μπλοκ Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης/Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) του μελλοντικού Γερμανού Καγκελαρίου Φρίντριχ Μερτς και του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) που παρέχουν κάποια εικόνα για την οικονομική πορεία που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση. Ο Πήτερ Άντριαν ανέφερε τα σχέδια του συνασπισμού για μείωση της γραφειοκρατίας στη Γερμανία, μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής της χώρας και επιτάχυνση των διαδικασιών σχεδιασμού και έγκρισης έργων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς η Γερμανία αντιμετωπίζει τρίτο χρόνο οικονομικής στασιμότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός πρέσβης: Απειλή για τους Εβραίους η άνοδος του Die Linke στο Βερολίνο

Ο Ισραηλινός πρέσβης στη Γερμανία, Ρον Πρόσορ, προειδοποιεί για άμεση απειλή στην εβραϊκή κοινότητα του Βερολίνου μετά τη νίκη του κόμματος Die Linke και εκφράζει ανησυχία για «απροκάλυπτο αντισημιτισμό» εκ μέρους της Αριστεράς.
Κτίριο CDU Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο αρχηγός του CDU στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία

Ο Ντάνιελ Πίτερς παραιτήθηκε από επικεφαλής του CDU στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία μετά το ιστορικά χαμηλό 4,9% που απέσπασε το κόμμα, μένοντας εκτός τοπικού κοινοβουλίου. Ο Μερτς έκανε λόγο για «καταστροφή».
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Η μισή Γερμανία βλέπει αλλαγή καγκελάριου Μερτς πριν το 2026

Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί πιστεύουν ότι ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς θα αντικατασταθεί μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov, ενώ η δημοτικότητά του έχει μειωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η επιτυχία του AfD οφείλεται σε σοβαρά δυτικά λάθη

Ο Πούτιν συνέδεσε την άνοδο του AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ με συστηματικά λάθη Δύσης σε πολιτική και οικονομία, κατηγορώντας την ΕΕ για σύγκρουση με Ρωσία και υποστηρίζοντας ότι αυτό αντικατοπτρίζεται στα εκλογικά αποτελέσματα.
Νετανιάχου, Μητσοτάκης, Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κάλπες που «καίνε» την Αθήνα: Ισραήλ, Γαλλία, ΗΠΑ και στο βάθος Τουρκία

Από το Ισραήλ και τη Γαλλία ως τις ΗΠΑ, η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις κρίσιμες κάλπες που ακολουθούν τους επόμενους μήνες και οι οποίες μπορούν να αλλάξουν ισορροπίες, συμμαχίες και στρατηγικούς σχεδιασμούς. Ο άγνωστος Χ στην Άγκυρα.