ΓΔ: 2267.45 0.05% Τζίρος: 256.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΟΑΚΑ
Φωτογραφία ΟΑΚΑ Υπερταμείο

Δύο νέα έργα 3,9 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ

Δύο νέες συμβάσεις υπεγράφησαν για εργασίες σε ποδηλατοδρόμιο και δεξαμενές του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο του σχεδίου αναβάθμισης συνολικού ύψους 111 εκατ. ευρώ από το Υπερταμείο.

Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του δομικού εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιουνίου, με την υπογραφή δύο νέων συμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 3,9 εκατομμυρίων ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για έργα συντήρησης και αναβάθμισης υποδομών.

Οι συμβάσεις υπεγράφησαν μεταξύ της Προέδρου του ΟΑΚΑ, Ιωάννας Μπάτσου, και της ΕΛΕΜΚΑ Α.Ε., θυγατρικής της ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου του Υπερταμείου, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, καθώς και του Συντονιστή Γενικού Διευθυντή του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνου Χαλιορή. 

Την ΕΛΕΜΚΑ εκπροσώπησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος Ιωάννης Μυτιληναίος και ο Γενικός Διευθυντής Ανέστης Χατζηπαναγιωτίδης.

Τα δύο έργα περιλαμβάνουν:

  • Επισκευή, συντήρηση και στεγάνωση της εσωτερικής οροφής και της ξύλινης πίστας του Ποδηλατοδρομίου, συνολικής αξίας 1,8 εκατ. ευρώ, με χρόνο υλοποίησης τους 8 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής.
  • Δομικές αποκαταστάσεις και ενισχύσεις στις κολυμβητικές δεξαμενές, προϋπολογισμού 1,98 εκατ. ευρώ, με ολοκλήρωση εντός 10 μηνών.

Τα έργα εντάσσονται στο συνολικό σχέδιο αναβάθμισης του ΟΑΚΑ, που εκπονεί η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF) του Υπερταμείου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός όλων των προβλεπόμενων παρεμβάσεων ανέρχεται σε 111 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς τον ΦΠΑ.

Οι δηλώσεις των αρμοδίων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε: «Το ΟΑΚΑ, το εμβληματικότερο αθλητικό συγκρότημα της χώρας, αναγεννάται! Με ακόμα δύο έργα, στις συνολικές επενδύσεις ύψους 111 εκατομμυρίων ευρώ στο σύνολο των δομών του ΟΑΚΑ, διασφαλίζουμε τη λειτουργικότητα, τη βιωσιμότητα και τον σύγχρονο χαρακτήρα ενός χώρου-συμβόλου για τον ελληνικό αθλητισμό. Δημιουργούμε ένα ΟΑΚΑ ανοιχτό, ασφαλές για όλους και αντάξιο της ιστορικής του αξίας. 

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Μονάδα Στρατηγικών Συμβάσεων του Υπερταμείου για τη συμβολή της στην ολοκλήρωση των διαδικασιών, το ΤΕΕ, αλλά και να αποδώσω τα εύσημα στη διοίκηση, τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους του ΟΑΚΑ, για τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και τη συστηματική τους δουλειά στην ευόδωση του κυβερνητικού σχεδιασμού. 

Οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται καθημερινά εντάσσονται σε μια κεντρική, στρατηγική κυβερνητική πολιτική που έχει ως στόχο τη συνολική αναβάθμιση των εθνικών αθλητικών κέντρων της χώρας για τον Αθλητισμό που αξίζουμε!»

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επισήμανε: «Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα για να αποκτήσει ξανά το ΟΑΚΑ τη θέση που του αξίζει ως σημείο αναφοράς αθλητισμού και πολιτισμού. 

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και το ΟΑΚΑ, υλοποιούμε μεθοδικά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων που ενισχύουν την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα των εγκαταστάσεων. 

Ο στόχος μας είναι κοινός: Να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε το ΟΑΚΑ να αποτελέσει ξανά ένα σύγχρονο και βιώσιμο πόλο άθλησης και ανάπτυξης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Ο πρωθυπουργός είναι κρυπτόμενος και εκβιάζεται πολλαπλά

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης στη Βουλή, θέτοντας ερωτήματα για το περιστατικό με το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα και αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Λογότυπο Σπίτι μου ΙΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Έβδομη από το τέλος η Ελλάδα στα κονδύλια Ανάκαμψης

Το ΠΑΣΟΚ επικρίνει την κυβέρνηση για τον κίνδυνο απώλειας κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, τονίζοντας το χαμηλό ποσοστό διάθεσής τους στην αγορά και κατηγορώντας για σπατάλη, πελατειασμό και έλλειψη μεταρρυθμίσεων.
Υπουργός σε συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Συμμετοχή της Μενδώνη στο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού στις Βρυξέλλες

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ, με βασικά θέματα τα πνευματικά δικαιώματα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ θα παρουσιάσει το 3D μοντέλο της Δήλου στην εκστρατεία «Twin it!».
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με επίτροπο ΜακΓκραθ για Δικαιοσύνη και Κράτος Δικαίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο με τον ευρωπαίο επίτροπο Μάικλ ΜακΓκραθ στις 10:00 και με την πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Αννίτα Δημητρίου στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.