ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σφύρα δικαστηρίου
Η σφύρα και η ζυγαριά συμβολίζουν τη δικαιοσύνη στο Άρειο Πάγο.

Σε δύο δίκες για υποθέσεις κακουργημάτων οι αδελφοί Ψωμιάδη

Δύο δίκες για υποθέσεις της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης, με συνολική ζημιά για το Δημόσιο 6,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Δικαστικές εξελίξεις σε δύο διαφορετικά μέτωπα αναμένονται το προσεχές διάστημα για τους αδελφούς Ψωμιάδη, σχετικά με υποθέσεις που αφορούν τη θητεία τους στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο 2005 - 2010. Η συνολική ζημιά για το Δημόσιο έχει εκτιμηθεί στα 6,5 εκατ. ευρώ.

Σήμερα ξεκίνησε, σε τυπικό επίπεδο, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η υπόθεση των φερόμενων ως παράνομων προσλήψεων υπαλλήλων. Ο Παναγιώτης και ο Διονύσης Ψωμιάδης είχαν απαλλαγεί σε προγενέστερο στάδιο, ωστόσο, μετά από αναίρεση του Αρείου Πάγου, η υπόθεση επέστρεψε στο ακροατήριο.

Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα αναβολής, που υποβλήθηκε από τον συνήγορο των κατηγορουμένων για λόγους υγείας, και διέκοψε τη διαδικασία για τις 21 Νοεμβρίου.

Σε διακοπή βρίσκεται και η δεύτερη υπόθεση, στην οποία κατηγορούνται επίσης τέσσερα ακόμη άτομα. Πρόκειται για τα αποκαλούμενα «45άρια», δηλαδή έργα που φέρονται να κατατμήθηκαν σε μικρότερα προϋπολογισμού έως 45 χιλιάδων ευρώ, ώστε να ανατεθούν απευθείας ή με πρόχειρους διαγωνισμούς σε συγκεκριμένους εργολάβους, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Η δικογραφία περιλαμβάνει 456 τέτοια έργα. Η έναρξη της δίκης, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (με διαφορετική σύνθεση), έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου, μετά την εκφώνηση της υπόθεσης την προηγούμενη εβδομάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Χρειάζεται άλλη κυβέρνηση για να υπάρξει πρόοδος στη χώρα

Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως ο Κ. Μητσοτάκης θεωρείται από τους πολίτες ως πρωθυπουργός σκανδάλων και διαφθοράς και ότι η απομάκρυνσή του θα δώσει προοπτική στη Δημοκρατία, σε μια χώρα με σοβαρά οικονομικά και θεσμικά προβλήματα.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Με περιοριστικούς όρους ελεύθεροι εφοριακός και συνταξιούχος

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο εφοριακός και ο συνταξιούχος συνεργός του που κατηγορούνται για ενημέρωση καταστηματαρχών ενόψει ελέγχων, μετά από απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη εφοριακού στη Θεσσαλονίκη για διαρροή ελέγχων σε καταστήματα

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 64χρονος εφοριακός που φέρεται να ενημέρωνε καταστηματάρχες πριν από ελέγχους, με τη βοήθεια 76χρονου συνταξιούχου εφοριακού. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από καταγγελία.
ξέπλυμα χρήματος σύμβολα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξέπλυμα χρήματος: Μέχρι 1,037 τρισ. ευρώ/έτος διεθνώς, 210 δισ. στην ΕΕ

Κάθε χρόνο νομιμοποιούνται μέσω ξεπλύματος χρήματος 715 δισ. έως 1 τρισ. ευρώ παγκοσμίως, ενώ από διαφθορά ξεπερνούν το 1 τρισ. ευρώ. Στην Ευρώπη νομιμοποιούνται έως 210 δισ. ευρώ, με τη διαφθορά να φτάνει τα 990 δισ. ευρώ.