ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
Φώτο: SOOC

Τζιτζικώστας: Πίστη σε ισχυρή Ελλάδα και σε ενωμένη, ανθεκτική Ευρώπη

Ο Επίτροπος της ΕΕ, μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, τόνισε τη συμβολή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην άμυνα της Ευρώπης και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες.

Ο Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Απόστολος Τζιτζικώστας, προέβη σε δηλώσεις μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην προάσπιση των αξιών και της ιστορίας του έθνους.

Όπως τόνισε, σε μια περίοδο όπου η Ευρώπη αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις για την ειρήνη και την ασφάλεια, η Ελλάδα παραμένει βασικός πυλώνας σταθερότητας και αποτροπής στην ευρύτερη περιοχή, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην άμυνα και την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε τη σημασία της συνέχισης της πορείας με πίστη σε μια ισχυρή Ελλάδα και σε μια ενωμένη, ανθεκτική Ευρώπη, τιμώντας παράλληλα την ιστορία και τους προγόνους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στη Θεσσαλονίκη λόγω της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, με απαγόρευση στάθμευσης από 24/3 και διακοπή κυκλοφορίας σε βασικές οδούς από τις 7:00 το πρωί της Τετάρτης έως το πέρας της παρέλασης.
Ευρωπαίος αξιωματούχος και Έλληνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Θ. Δαβάκη στην Ισπανία – Συνάντηση με την Amparo Valcarce

Ο Θανάσης Δαβάκης επισκέπτεται τη Μαδρίτη για συνάντηση με την Ισπανίδα υφυπουργό Άμυνας. Θα συζητήσουν τη συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία, κοινές προτεραιότητες σε ΝΑΤΟ-ΕΕ και ανάπτυξη τεχνολογικών προγραμμάτων.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η στήριξη στη Βουλγαρία ενισχύει την περιφερειακή ασφάλεια

Ο Νίκος Δένδιας από τη Σόφια τόνισε την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας μέσω της άμεσης ανταπόκρισης της Ελλάδας στη Βουλγαρία, υπογραμμίζοντας τη στενή αμυντική συνεργασία εντός ΕΕ και ΝΑΤΟ και τις ισχυρές διμερείς σχέσεις.
Νίκος Δένδιας εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας στις Βρυξέλλες για ΕΕ και ΝΑΤΟ: Ουκρανία και αμυντική ετοιμότητα

Ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει αύριο στις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Ουκρανικό και θέματα αμυντικής ετοιμότητας, όπως το πρόγραμμα SAFE.